Antena 3 CNN Actualitate Carantina la sosirea în țară nu mai este valabilă pentru persoanele care au avut COVID-19

Carantina la sosirea în țară nu mai este valabilă pentru persoanele care au avut COVID-19

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, vineri, exceptarea de la măsura carantinării a persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, dar și cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară. 

Carantina la sosirea în țară nu mai este valabilă pentru persoanele care au avut COVID-19
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2020   •   18:00

Astfel, persoanele care au fost infectate cu Covid-19 și pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în țară din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”, a precizat Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Dovada se face prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms.

"(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului”.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close