Antena 3 CNN Actualitate Localitățile unde carantinarea este inevitabilă! Măsuri extreme de restricție în unele zone ale României

Localitățile unde carantinarea este inevitabilă! Măsuri extreme de restricție în unele zone ale României

Mai mult orașe din România se închid, rând pe rând. Gherla intră în carantină mâine, timp de două săptămâni, după ce rata de infectare se apropie de 9 cazuri la mia de locuitori. Și în județul Timiș sunt 11 localități unde rata de infectare a depășit 6 cazuri la mia de locuitori. Primarul orașului a anunțat că închiderea orașului va fi greu de evitat. De asemenea, sunt probleme la Bistrița, unde incidența a depășit 5 cazuri la mia de locuitori.

Localitățile unde carantinarea este inevitabilă! Măsuri extreme de restricție în unele zone ale României
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    04 Noi 2020   •   11:15

O situație extrem de dificilă este la Gherla, unde rata de infectare a depășit 8 la mia de locuitori. Aici, în următoarele două săptămâni, toate terasele, restaurantele, localurile de interior sau de exterior vor fi închise. 

Spectacolele în aer liber vor fi anulate iar slujbele religioase se vor ține doar în aer liber, cu o prezență de maximum 20 de persoane. 

Cursurile se vor desfășura exclusiv online, doarece toate unitățile de învățământ au intrat în scenariul roșu. 

Dej, la un pas de carantină

Din păcate, același lucru s-ar putea întâmpla și la Dej, acolo unde localitatea are o rată de infectare de peste 7 la mia de locuitori. 

Tranzitarea localităților va fi permisă, însă nu și oprirea. De asemenea, va fi permis transportul de marfă iar oamenii vor putea ieși din localitate doar cu o declarație pe proprie răspundere. 

Rata de infectare se apropie de 6 la Cluj Napoca

Și la Cluj situația este asemănătoare. În municipiul Cluj Napoca, rata de infectare este de 5,9%, iar în județ este de 5,08. În aceste condiții prefectul de Cluj a anunțat că județul este mai aproapte de o carantinare decât de o măsură de relaxare. 

 

×
Subiecte în articol: carantină Cluj Gherla Dej
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close