Antena 3 CNN Actualitate Reinstaurarea carantinei în Timișoara declanșează războiul politic total. Alin Nica (PNL): Decizia lui Arafat este o bătaie de joc!

Reinstaurarea carantinei în Timișoara declanșează războiul politic total. Alin Nica (PNL): Decizia lui Arafat este o bătaie de joc!

Șeful Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a reacționat dur, duminică seara, după ce autoritățile de la București au decis prelungirea măsurii de punere în carantină a municipiului reședință de județ. Decizia luată la nivel central vine la o zi după ce autoritățile locale au decis încetarea carantinării Timișoarei la o rată de incidență de 8 la mie.

Reinstaurarea carantinei în Timișoara declanșează războiul politic total. Alin Nica (PNL): Decizia lui Arafat este o bătaie de joc!
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Mar 2021   •   21:28

Într-o lungă postare pe Facebook, Nica a calificat hotărârea de la București drept o bătaie de joc, o sfidare și o intervenție grosolană.

El a formulat mai multe acuzații la adresa lui Raed Arafat dar și la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR), afirmând despre primul că a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara.

"Îmi este rușine pentru felul în care Arafat și Voiculescu prelungesc suferința timișorenilor!", a menționat liderul liberal al Consiliului Județean.

Alin Nica: O bătaie de joc a lui Arafat la adresa timișorenilor

"Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană.

Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane.

Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești.

Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.

Alin Nica: Răspunsul lui Voiculescu și Arafat a fost să ne ignore votul

Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.

Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.

Alin Nica: Arafat hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor

Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă.

Alin Nica: Ați distrus economia locală! Vreți să ajutați Timișoara? Slăbiți presiunea pe Consiliul Județean!

Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean.

Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor", a scris Alin Nica pe Facebook.

Prelungirea carantinei de către secretarul Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei...

Publicată de Alin Nica pe Duminică, 21 martie 2021

Dominic Fritz: Salut decizia de a continua carantina. Îl susțin pe Vlad Voiculescu

Primarul municipiului, Dominic Fritz (USRPLUS), s-a declarat de acord cu reimpunerea carantinării municipiului.

„Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane.

Am atras atenția ieri (sâmbătă - n.r.) că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare.

Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile", a scris edilul pe pagina sa de Facebook..

Timișoara, din nou în carantină, la o zi după ce autoritățile au anulat carantinarea municipiului

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

"Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, pentru municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița", a comunicat autoritatea citată.

Conform GCS, decizia fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat Vlad Voiculescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close