Antena 3 CNN Actualitate Doi cărăuşi români care transportau migranţi din Siria, arestați preventiv

Doi cărăuşi români care transportau migranţi din Siria, arestați preventiv

Doi cărăuşi români care au fost prinşi în timp ce transportau într-o autoutilitară zece migranţi din Siria, care intenţionau să ajungă în Austria, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, informează ITPF Timiş.

Doi cărăuşi români care transportau migranţi din Siria, arestați preventiv
01 Mai 2020   •   20:38

Zece migranţi din Siria care intenţionau să ajungă în Austria au fost depistaţi, vineri dimineață, într-o autoutilitară la un filtru organizat pe autostrada A1. 

"Astfel, poliţiştii de frontieră împreună cu poliţiştii de la rutieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea unei autoutilitare, care se deplasa spre municipiul Arad şi despre care existau suspiciuni că transportă migranţi din municipiul Timişoara către frontiera cu Ungaria. În urma acţiunii, mijlocul de transport a fost oprit, iar în interiorul compartimentului marfă au fost descoperite ascunse zece persoane, toţi bărbaţi", se precizează într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Autoutilitara oprită pentru control era condusă de un cetăţean român în vârstă de 22 de ani din judeţul Timiş, care era însoţit de un tânăr de 18 ani.

"În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele ascunse sunt cetăţeni din Siria şi au vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani, care au declarat că doreau să ajungă în Austria. Cei doi români au mai declarat că au preluat cetăţenii străini din Timişoara şi urmau să-i transporte într-o parcare de TIR de pe autostrada A1, pentru care urmau să primească suma 1.000 de lei", precizează IGPF.

×
Subiecte în articol: migranti siria
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close