Antena 3 CNN Actualitate Cardul de sănătate, eliberat la naştere. Premierul Marcel Ciolacu, solicitare către Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

Cardul de sănătate, eliberat la naştere. Premierul Marcel Ciolacu, solicitare către Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii

Cardul de sănătate ar putea fi eliberat încă de la naştere, odată cu alocarea codului numeric personal (CNP). Solicitarea a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu către Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Cardul de sănătate, eliberat la naştere. Premierul Marcel Ciolacu, solicitare către Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
de Alin Tarnovschi    |    27 Iul 2023   •   11:16

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) să prezinte un plan de acţiune prin care să se introducă o procedură nouă şi anume, eliberarea cardului de sănătate la naşterea copilului, odată cu alocarea CNP-ului, şi nu la 18 ani, cum se întâmplă în prezent.

Miza acestei solicitări este stoparea fraudelor legate de toate serviciile medicale fictive pentru îngrijirea mamei şi copilului, plus concediile medicale asociate.

Cardul de sănătate (CEAS) este un proiect de interes naţional care are ca scop principal transparentizarea şi eficientizarea fondurilor utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

”Cardul naţional de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS. El va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistem (PIAS)”, se arată pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close