Antena 3 CNN Actualitate Care e scenariul legat de deschiderea școlilor. Anunț de la ministrul Educației

Care e scenariul legat de deschiderea școlilor. Anunț de la ministrul Educației

Ministrul Educației, Monica Anisie, declară că până pe 7 septembrie s-ar hazarda să spună care e scenariul legat de deschiderea școlilor.

Care e scenariul legat de deschiderea școlilor. Anunț de la ministrul Educației
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    05 Sep 2020   •   17:40

Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a spus Monica Anisie.

Trebuie să fim sinceri: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar. Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către Inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii. Unde situația e gravă, se poate face în sistem online”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a afirmat că trebuie analizată situația epidemiologică, în așa fel încât copiii să nu fie expuși.

Coronavirus în România, 5 septembrie 2020. Explozie de cazuri noi în Bucureşti

Coronavirus în România, 5 septembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a prezentat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.269 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 22.830 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,67.

Se observă o explozie de cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, respectiv 352 de cazuri. De asemenea, 38 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 476 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Analizele au mai arătat că 545 de persoane sunt pozitive la retestare.

Până astăzi, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19). 40.028 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.123 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.   

Citiți și:

Ludovic Orban: Şcoala începe pe 14 septembrie. De unde aţi scos acest scenariu cu 1 octombrie?

×
Subiecte în articol: Monica Anisie şcoală elevi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close