Antena 3 CNN Actualitate Care era dosarul lui Ioan Niculae, pentru care a dat o şpagă de 3,5 milioane euro

Care era dosarul lui Ioan Niculae, pentru care a dat o şpagă de 3,5 milioane euro

Care era dosarul lui Ioan Niculae, pentru care a dat o şpagă de 3,5 milioane euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Dec 2014   •   23:42

Personaj-cheie al regimului Băsescu, Ioan Niculae, cu o avere de 1,1 miliarde de euro, a fost acuzat pentru subminarea economiei naţionale, iar acesta i-ar fi dat fostei şefe DIICOT, Alina Bica, o şpagă de 3,5 milioane euro pentru a scăpa de acest dosar.

Acelaşi lucru scria şi în dreptul lui Adriean Videanu, fost ministru al Economiei.

În vârstă de 60 de ani, Ioan Niculae este proprietarul grupului de firme Interagro şi, în cazul în care va fi găsit vinovat, avearea lui va fi vândută pentru a fi recuperat prejudiciul creat, în valoare de 130 milioane de euro.

La rândul său, Videanu este acuzat de abuz în serviciu, pentru că l-ar fi ajutat pe Ioan Niculae. Omul de afaceri îl suna la orice oră pe Videanu când întâmpina probleme în cumpărarea gazelor ieftine.

Ioan Niculae este singurul român care se regăseşte în top 500 de miliardari ai lumii, mândrindu-se cu peste un miliard de euro.

Niculae deţine un hotel de 4 stele şi unul de 5 stele pe litoral, 50.000 de hectare de teren arabil, un avion de Liga Campionilor şi un elicopter de 8 milioane de dolari, un TAB blindat, un yacht şi un vapor de 5 stele.

Despre omul de afaceri Ioan Niculae se mai spune că a fost ofiţer de securitate şi că beneficiază de protecţia preşedintelui.

EXTRAVAGANŢĂ. Ioan Niculae are elefant împăiat de 90.000 de dolari

Informaţiile au fost prezentate duminică, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Ioan Niculae Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close