Antena 3 CNN Actualitate Care este astăzi pensia minimă în România? Peste un milion de români trăiesc cu această sumă infimă

Care este astăzi pensia minimă în România? Peste un milion de români trăiesc cu această sumă infimă

Pensia minimă socială garantată, numită și indemnizație socială pentru pensionari, este foarte mică în România. Țara noastră are aproximativ cinci milioane de pensionari și o pensie medie de doar 1.335 RON. Aproximativ un milion de pensionari erau, în luna mai 2020, beneficiari ai pensiei minime.

Care este astăzi pensia minimă în România? Peste un milion de români trăiesc cu această sumă infimă
Sursa foto: Pixabay.com
23 Iun 2020   •   23:00

Datele centralizate de Casa Națională de Pensii Publice arată că circa 1,9 milioane de pensionari aveau pensii de cel mult 1000 RON. Acești pensionari reprezintă 40% din totalul pensionarilor din țara noastră. Europa liberă scrie că la polul opus există 26.000 de pensionari din sistemul public de pensii care încasează pensii de peste 5.000 de lei.

Datele Eurostat arată că unul din patru români de peste 65 de ani se află în pragul sărăciei. Bulgarii sunt mai săraci decât noi. Raportul în Bulgaria este de 1 din 3.

Pensia minimă în România este de doar 704 lei

Potrivit institutului Național de Statistică, în România sunt peste 5,1 milioane de pensionari. Pensia medie lunară este de 1.335 lei, în timp ce pensia minimă este de doar 704 lei.

Vă amintim că premierul Ludovic Orban a anunțat, recent, că bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%. Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că pensiile vor fi crescute, dar nu poate preciza procentul de majorare.

„Le vom creşte în aşa fel încât să le putem să le plătim fără să tipărim bani”, a declarat Orban. Acesta a precizat că „sistemul de pensii nu trebuie gândit pentru astăzi, pentru moment, pentru a aduce voturi în alegeri, ci trebuie gândit să fie stabil, sustenabil”.

Citiți și:

Stănescu: Creșterea pensiilor și alocațiilor – prima măsură a PSD după demiterea guvernului Orban

×
Subiecte în articol: pensie pensionari PENSIA MINIMĂ
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close