Care este legătura dintre Nicolae Ceaușescu și accidentul de la Cernobîl! Ce a ascuns dictatorul

de D.G.    |    31 Ian 2020   •   16:27
Care este legătura dintre Nicolae Ceaușescu și accidentul de la Cernobîl! Ce a ascuns dictatorul

Știa Nicolae Ceaușescu, cel care era președinte atunci, ce s-a întâmplat în Ucraina?

După cum se știe, sovieticii au ascuns accidentul radioactiv de la Cernobîl. În România lui 1986 românii au aflat cu ceva întârziere despre ce se petrecuse în orașul ucrainean. Pe 30 aprilie 1986, după ce norul radioactiv a ajuns înspre partea nordică a continentului, acesta s-a apropiat de România.

La o săptămână după accident, PCR a făcut o întrunire de urgență, iar Ceaușescu a fost pus la curent cu tot ce s-a întâmplat. Marea problemă a fost felul în care Ceaușescu a ales să informeze populația, pentru că anunțul urma să fie făcut chiar de 1 Mai, când mulți români erau la iarbă verde și petreceau ziua liberă, scrie Fanatik.ro.

Apoi, pe 2 mai, oamenilor li s-a spus să spele bine alimentele pe care le consumă pentru că ar putea fi contaminate. A început o campanie de informare în mai toate instituțiile statului, iar copiilor li s-a administrat în școli o doză de iod. Cei mai mulți oameni, 10.000 de români la vremea aceea, s-au ales cu cancer tiroidian în urma accidentului de la Cernobîl.

Tot din cauza norului radioactiv, foarte mulți români au fost diagnosticați cu leucemie ori cu alte forme de cancer severe. Accidentul radioactiv de la Cernobîl a produs mutații genetice extrem de puternice, căci mulți copii s-au născut cu deformații. Unii aveau ba capul mai mare, ba o mână mai lungă și alta mai scurtă etc.

x close