Antena 3 CNN Actualitate Care este zona cu cele mai mici temperaturi din București, vara? De ce apare diferența? Elena Mateescu: Aceasta este explicația

Care este zona cu cele mai mici temperaturi din București, vara? De ce apare diferența? Elena Mateescu: Aceasta este explicația

Elena Mateescu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, a explicat de ce există diferențe de temperatură între partea de nord a Capitalei și cea de sud. Administrația Națională de Meteorologie anunță că ultima zi de iulie va fi una tropicală.

Care este zona cu cele mai mici temperaturi din București, vara? De ce apare diferența? Elena Mateescu: Aceasta este explicația
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Iul 2020   •   13:33

"Cu toate că există această distanţă, staţiile respectă condiţiile de reprezentativitate în ceea ce priveşte standardele de măsurare. Dar putem să considerăm că Bucureşti – Băneasa fiind în zona preorăşenească să aibă o valoare mai mică în condiţiile în care staţia Filaret se află în insula de căldură a zonei Capitalei şi poate să determine, într-adevăr, o uşoară diferenţă în ceea ce priveşte temperaturile măsurate.

Dar la nivelul temperaturilor resimţite vorbim de valori apropiate, pentru că gradul de umezeală sporită determină această situaţie", a explicat Elena Mateescu, pentru DC News.

Ultima zi de iulie, tropicală. Atenționare meteo de ultimă oră de la ANM

Temperaturile de vară au apărut mai târziu în acest an, după o perioadă lungă de ploi şi vânt, însă odată instalată, au apărut zile caniculare una după alta. Aşa va fi şi ultima zi din această lună, spun meteorologii.

Caniculă şi disconfort termic, în ultima zi din luna iulie - asta au prognozat meteorologii pentru vineri. Atenţionarea de caniculă este valabilă pentru cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei. 

Potrivit specialiştilor, în zonele menţionate, sunt aşteptate vineri temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

Temperaturile vor ajunge până la 37 de grade

De asemenea, şi ultima noapte de iulie va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade, se arată în atenţionarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii mai atenţionează că disconfortul termic va fi accentuat astăzi, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Aceeaşi situaţie este prognozată şi pentru Banat și Moldova.

×
Subiecte în articol: meteo canicula
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close