Antena 3 CNN Actualitate Care-i om şi care animal? Un bărbat, filmat în timp ce-şi bătea calul cu lopata (IMAGINI ŞOCANTE)

Care-i om şi care animal? Un bărbat, filmat în timp ce-şi bătea calul cu lopata (IMAGINI ŞOCANTE)

Care-i om şi care animal? Un bărbat, filmat în timp ce-şi bătea calul cu lopata (IMAGINI ŞOCANTE)
Sursa foto: cal batut
04 Mai 2009   •   19:48

Bataia înseamnă educaţie pentru un bărbat din Giurgiu, care a fost filmat în timp ce îşi bătea calul cu lopata.
De fapt, se pare că omul din asta trăieşte. Cumpără animalele de la traficanţi, le... educă şi apoi le vinde mai departe. Deşi face asta de ani de zile, nimeni nu a luat nicio măsură până acum.

Atrocitatea are loc în comuna Vânătorii Mici, la numai 60 de kilometri de Bucureşti. Proprietarul calului este cunoscut în zonă. După poreclă, CAI, şi după obiceiuri, ţuica de dimineaţă. Omul se ocupă de cai de când se ştie. Calul filmat sâmbătă nu e nici pe departe primul care îi trece prin mână.

Scena filmată este una destul de frecventă în ţara noastră. Din cei un milion de cai din România, 300.000 de exemplare nu au cip-uri de identitate implantate. Altfel spus, sunt animale fără stăpân. Dintre aceştia, zeci de cai sunt torturaţi de astfel de stăpâni.

Există o lege împotriva acestui tip de abuz, dar prost făcută. Ea pedepseşte două situaţii- rele tratamente aplicate animalelor sau cruzime asupra lor. În a doua categorie intră şi lovirea şi omorul. Teoretic, vinovatul poate face închisoare de la 6 luni la 3 ani, sau să plătească o amendă-între 3 şi 10 mii de lei. Doar că asta se întâmplă după ce cineva depune o plângere. Cum victima iese din discuţie, de cele mai multe ori agresorii rămân nepedepsiţi.


Observator

×
Subiecte în articol: barbat Giurgiu
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close