Antena 3 Actualitate Care sunt simptomele în caz de gripă. Sfaturi preţiose pentru părinţi - VIDEO

Care sunt simptomele în caz de gripă. Sfaturi preţiose pentru părinţi - VIDEO

23 Ian 2020   •   14:34
Care sunt simptomele în caz de gripă. Sfaturi preţiose pentru părinţi - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a intervenit prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre numărul mare de români care iau cu asalt camerele de gardă ale spitalelor, din cauza valului de gripă declanşat în ultimele zile. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă şi le-a transmis părinţilor să nu mai aglomereze camerele de gardă, ci să se adreseze medicului de familie sau medicului pediatru.

''Primul lucru pe care trebuie să îl aibă în vedere este o ascensiune febrilă bruscă, adică febră, peste 38,5 cu modificarea rapidă a stării generale, astenie extremă, dureri musculare, un sindrom cu tuse de obcei seacă şi cu durere în gât, cefalee, durere de cap. Lucrurile astea toate ne îndreaptă către un caz de gripă care se diagnostichează din punct de vedere clinic.

Oricum ar fi, părintele trebuie să se adreseze medicului de familie sau medicului pediatru, iar măsura cea mai importantă este de izolare al copilului, adică nu îl trimitem în colectivitate, la şcoală, grădiniţă, ci îl izolăm la domiciliu şi urmează un tratament conform prescripţiei medicului, de obicei cu medicaţie antitermică, antiinflamatoare dacă este cazul. Pentru cazuri mai grave sau complicate este recomandat tratamentul intraspitalicesc (...) Testele rapide de gripă sunt teste orientative, nu sunt teste care sunt elaborate pentru stabilirea unui diagnostic cert de boală'', a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, în direct la Antena 3.

Care sunt simptomele în caz de gripă. Sfaturi preţiose pentru părinţi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close