Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan: 80.000 de angajaţi MAI beneficiază de majorări salariale.13 milioane de lei lunar, efortul bugetar

Carmen Dan: 80.000 de angajaţi MAI beneficiază de majorări salariale.13 milioane de lei lunar, efortul bugetar

Carmen Dan: 80.000 de angajaţi MAI beneficiază de majorări salariale.13 milioane de lei lunar, efortul bugetar
Sursa foto: Foto: Carmen Dan.Facebook
16 Mar 2017   •   18:20

Aproximativ 80.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor beneficia de majorările salariale decise după discuţiile cu reprezentanţii angajaţilor MAI care au protestat în faţa sediilor MAI şi Ministerului Muncii. Majorările reprezintă un efort bugetar de 13 milioane de lei lunar, a declarat, joi, ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit news.ro.

”Urmare a discuţiilor şi a celor ce am convenit cu sindicatele, am depus o serie de amendamente prin care propunem următoarele lucruri: sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specific stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, salariul funcţiei de bază, solda funcţiei de bază se determină prin raportare la salariul de bază, solda de funcţie, salariul de funcţie acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Cuantumul drepturilor salariale rezultate astfel nu poate fi mai mic decât cel stabilit prin raportare la modalitatea de calcul utilizată în luna martie 2017”, a anunţat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a mai anunţat că s-a convenit devansarea termenului de acordare a salariului de merit pentru poliţişti din luna august în luna aprilie. În plus, s-a decis eliminarea diferenţelor de salarizare între medicii militari din cadrul ministerului şi medicii civili.

”Fac precizarea că există un efort bugetar în ceea ce priveşte aceste amendamente pentru aplicarea HG nr.1 din 2017 de aproape 13 milioane de lei lunar. De aceste beneficii se vor bucura aproximativ 80.000 de angajaţi ai MAI”, a spus Carmen Dan.

×
Subiecte în articol: carmen dan majorari salariale
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close