Antena 3 CNN Actualitate Carmen Dan, despre scandalul de la Valea Uzului: „Reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei și-au atins obiectivele”

Carmen Dan, despre scandalul de la Valea Uzului: „Reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei și-au atins obiectivele”

Carmen Dan, despre scandalul de la Valea Uzului: „Reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei și-au atins obiectivele”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
10 Iun 2019   •   18:29

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a făcut declarații, în cadrul unei conferințe de presă, legate de scandalul de la Valea Uzului. 

„Un al doilea subiect fierbinte din ultimele zile este legat de situația înregistrată la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. Pentru că nu am fost în țară, am cerut la întoarcere o informare completă cu ce s-a întâmplat acolo. Aprecierea mea e că reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei, care au fost acolo, și-au atins cele trei obiective principale ale misiunii, adică s-a evitat producerea de violențe între cele două grupuri de români și etnici maghiari, chiar dacă a existat o evidentă activitate de mobilizare a radicalilor și dintr-o parte și din alta.

Deși au existat câteva momente tensionate, nimeni nu a fost lovit sau rănit și nu s-a impus intervenția în forță a structurilor noastre. Nu s-au produs distrugeri, incendieri sau orice alte lucruri care ar fi putut reprezenta o profanare de morminte. Singurul aspect care a rămas în discuție ține de modul în care s-a ajuns ca porțile acelui cimitir să fie rupte, iar acest aspect e investigat în cadrul unui dosar penal, așa cum tot într-un dosar penal sunt investigate faptele de violență și distrugere  din data de 17 mai, atunci când una dintre victime a fost un candidat la europarlamentare”, a afirmat Carmen Dan.

 

×
Subiecte în articol: carmen dan ministrul de Interne
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close