Antena 3 CNN Actualitate Dr. Carmen Dorobăţ, despre protestele din ţară: ”Noi ca medici înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă!”

Dr. Carmen Dorobăţ, despre protestele din ţară: ”Noi ca medici înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă!”

Unii dintre protestatarii din ţară au scandat din nou împotriva medicilor. Acest lucru este catalogat drept jignire fără margini de către cadrele medicale, care spun că nu fac decât să încerce să salveze vieţile pacienţilor. Medicul Carmen Dorobăţ de la Spitalul de boli infecţioase Sfântul Spiridon din Iaşi, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre protestele din ultimele zile.

Dr. Carmen Dorobăţ, despre protestele din ţară: ”Noi ca medici înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă!”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    31 Mar 2021   •   15:53

A fost a treia noapte de proteste faţă de restricţiile impuse de autorităţi, în contextul pandemiei de coronavirus.

Oamenii şi-au strigat nemulţumirile la porţile instituţiilor-cheie din Capitală, dar şi din multe oraşe din ţară. 

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Iași, Carmen Dorobăţ, a spus că protestele din ultimele zile sunt generate de o ''presiune psihologică foarte crescută''.

''Noi ca medici înţelegem acest lucru. Nu numai noi suntem obosiţi după un an de luptă cu acest virus în spital şi nu numai la modul medical, aş putea spune chiar la modul fizic, pentru că noi în permanenţă stăm 24 de ore din 24 de ore în interesul pacientului încercând să facem faţă cât se poate de bine.

Presiunea psihologică sigur este şi pentru cei din afata spitalului care au fost, sau care poate nici nu au fost bolnavi şi care în actualele condiţii, cu restricţii care o bună parte din ele nemulţumesc populaţia, cu situaţii tragice care au avut loc în spital şi noi ştim toţi acest lucru, cu tot ceea ce înseamnă conflict interuman şi social care apare nu numai la noi în ţară şi vedem pe tot globul astfel de manifestări.

Încercăm să ne facem activitatea cât se poate de bine în continuare, la patul pacientului, pentru că nu ne aflăm în cele mai bune zile, adică au fost şi zile mai bune când numărul de paturi libere într-un spital de Boli Infecţioase era de ordinul zecilor, iată, acum sunt câteva, de la o gardă la alta ,iar la Terapie Intensivă, într-adevăr, reprezintă o problemă găsirea unui pat liber. 

Aşa sunt lucrurile, noi nu putem decât să mergem în continuare pe acelaşi drum, să învăţăm în continuare, pentru că este un virus cu care nu este uşor de luptat, să învăţăm în continuare şi să ne facem datoria, evident'', a spus dr. Carmen Dorobăţ, fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, miercuri, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Carmen Dorobăț proteste
Parteneri
Horoscop 29 septembrie 2023. Norocoşii zilei
x close