Antena 3 CNN Actualitate Carmen Iohannis, despre copiii autişti: E important să nu avem prejudecăţi

Carmen Iohannis, despre copiii autişti: E important să nu avem prejudecăţi

Carmen Iohannis, despre copiii autişti: E important să nu avem prejudecăţi
02 Apr 2017   •   16:34

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, spune că este important ca societatea să se implice în ajutorarea copiilor diagnosticaţi cu autism şi subliniază că este datoria tuturor să depună eforturi pentru recuperarea acestora.

"E important să nu avem prejudecăţi de niciun fel. Toţi copiii sunt ai noştri. Toţi suntem cu probleme, niciunul nu e lipsit de probleme. Trebuie să ne acceptăm unii pe alţii aşa cum suntem (...), să ne iubim, Asta ne este menirea. (...) Trebuie să-i tratăm ca pe nişte copii cu mari perspective, să-i iubim (...) ca făcând parte din familia noastră sau dintre prietenii noştri. Nu trebuie să facem niciun fel de diferenţă", a spus Carmen Iohannis.

Soţia preşedintelui a decis să se alăture duminică unei fundaţii din Sibiu care ajută copiii autişti, şi nu numai, pentru a sensibiliza opinia publică.

Carmen Iohannis a susţinut că ştie problemele cu care se confruntă copiii autişti şi părinţii acestora, adăugând că a lucrat într-o şcoală dintr-un spital din Sibiu unde sunt trataţi şi copii cu autism.

"Cunosc Fundaţia 'Un copil. O speranţă'. Am mai fost pe la dânşii. Fac treabă excelentă şi mă bucur că astăzi pot să fiu aici. Ştiu că avem copii care suferă de această boală. Sunt ai noştri şi ne sunt dragi. Ştiu că trebuie şi este obligaţia noastră, datoria noastră, să ne ocupăm de ei, să încercăm să-i integrăm şi să ne bucurăm împreună cu părinţii lor de ei. Pe vremuri am lucrat într-o şcoală care era în cadrul spitalului de neuropsihiatrie şi dizabilităţi motorii din Sibiu. Şi acolo sunt copii din aceştia (...) Chiar cunosc problema, am cunoştinţe aflate în această situaţie şi îmi dau seama cât este de important este să ne implicăm pentru ei", a detaliat ea.

Soţia preşedintelui Iohannis s-a declarat convinsă că ''statul se va implica" mai mult pentru ajutorarea copiilor autişti, însă a subliniat că este important ca fiecare să facă ceva în acest sens.

"Îmi place să lucrez cu copiii şi mă simt foarte bine să fiu în mijlocul lor, indiferent că este în timpul şcolii sau în timpul liber. Acum este o ocazie deosebită, având în vedere că este ziua de conştientizare a autismului", a mai spus Carmen Iohannis.

Împreună cu liceenii cărora le este dirigintă, Carmen Iohannis a anunţat că intenţionează să facă voluntariat la fundaţia din oraş care se ocupă de copiii autişti.

"Încerc să vin cu elevii mei. (Să facem - n.r.) chiar şi pictură pe faţă. Nu am mai făcut asta, dar am făcut pictură pe pânză şi sunt sigură că o să reuşesc. (...) Anul acesta, în săptămâna Şcoala Altfel, voi merge cu clasa mea în acelaşi spital şi la casa de copii şi o să facem alte activităţi", a adăugat soţia preşedintelui.

Carmen Iohannis s-a jucat duminică, timp de o oră, cu copii autişti în Parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, alături de terapeuţi de la o fundaţie specializată, dar şi părinţii copiilor. Soţia preşedintelui Iohannis s-a interesat ce probleme au copiii şi a promis implicare şi sprijin.

Duminică, la Sibiu va avea loc şi un marş la care vor participa copii cu autism şi părinţii lor. Tot duminică, Turnul Sfatului şi clădirea Primăriei Sibiu vor fi luminate în albastru.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Carmen Iohannis
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close