Antena 3 CNN Actualitate Carmina Pricopie prezintă filmul evenimentelor de la protestul AUR: "Este o imagine dezonorantă pentru Jandarmeria Română"

Carmina Pricopie prezintă filmul evenimentelor de la protestul AUR: "Este o imagine dezonorantă pentru Jandarmeria Română"

A cedat încuietoarea porţii Parlamentului şi 300 de protestatari furioşi au intrat până la uşa de la Senat. Cam aceasta este explicaţia simplă, oferită chiar de către ministrul Afacerilor Interne, după intervanţia jandarmilor la Casa Poporului.

Carmina Pricopie prezintă filmul evenimentelor de la protestul AUR: "Este o imagine dezonorantă pentru Jandarmeria Română"
Sursa foto: Antena 3
de Carmina Pricopie    |    21 Dec 2021   •   18:54

Atac fără precedent în România.

Protestatarii nemulţumiţi de certificatul verde au rupt porţile Parlamentului, au intrat în curte şi au forţat intrarea de la Senat.

Aproximativ 3.000 de oameni au forţat marți, intrarea în Parlament

Este pentru prima dată când o instituţie fundamentală a statului român este atacată în acest mod.

Antena 3 a prezentat în imagini, cum jandarmii au fost depăşiţi de furia protestatarilor şi cum, fără nicio explicaţie, unele forţe de ordine au fugit din calea mulţimii furioase

Protestul organizat de AUR a continuat în faţa Guvernului, dar și în Piața Universității.

Motivul protestelor este proiectul privind certificatul verde

Protestatarii au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câțiva dintre ei au reușit să intre în curtea Senatului.

SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor.

Mai mult, jandarmeria a fost depășită de situație, deși acest protest era anunțat de acum două săptămâni.

Jandarmeria Capitalei: "Situația a fost permanent sub control, chiar și când s-a forțat poarta de la Senat"

Șeful Jandameriei Capitalei, Cătălin Stegăroiu, spune că jandamii au avut tot timpul sub control protestul desfășurat marți la Parlament.

„Adunarea publică a fost pașnică, situația fost permanent sub controlul nostru, inclusiv când s-a forțat acea poartă de acces către Senatul României și vă explic de ce: la momentul când acel grup destul de violent a împins în poarta către Senatul României și a rupt încuietoarea de la poartă, colegii mei au apreciat că, dacă vor menține dispozitivul, manifestanții, persoane care participă la protest, puteau să fie rănite destul de grav de jandarmi și de poartă. Din acest motiv, pentru detensionare s-a retras un pic dispozitivul, fiind permanent sub control”, a declarat Cătălin Stegăroiu.

Carmina Pricopie prezintă firul evenimentelor de la protestul AUR

"Totul începe la ora 10:45, la poarta dinspre intrarea Camerei Deputaţilor. Un val destul de mare încearcă să intre acolo, însă nu au cum. Sunt jandarmii la poartă, iar toată mulţimea, ca la un semn o ia în fugă spre intrarea de la Senat. 

La ora 11:38 deja intraseră în curtea Senatului. Imaginile sunt surprinse de colegii noştri, care aleargă şi ei după cei care spuneau "Spre ei, spre ei". Undeva după acele maşini este uşa de la intrarea dinspre Senat. Anterior acestor imagini sunt nişte imagini destul de importante, chiar de la acea poartă, despre care toată lumea vorbeşte, de la poarta principală de la Senat. Poarta este larg deschisă. Porţile de fier sunt deschise, ele se văd pe imagini, se vede şi sigla de la Senat. Porţile sunt deschise, iar toată lumea intră pe acele porţi, inclusiv echipa noastră de televiziune.

A cedat încuietoarea, însă pe imaginile acelea, pe care noi le-am găsit, nu se vede niciun jandarm în obiectiv.

Aceste imagini sunt de la Camera Deputaţilor, din momentul în care erau deja nişte parlamentari dincolo de poartă. Probabil că încercau să mai introducă şi alte persoane.

Este un moment foarte important, pentru că vorbim despre o  infracţiune flagrantă, aceea de distrugere.

Practic, totul se întâmplă sub ochii jandarmilor, pe care noi i-am încercuit şi nimeni nu intervine, pentru că până la această oră, eu nu am înţeles.

Jandarmii erau puţin mai în faţă spre poartă. Sunt gardurile Jandarmeriei, acelea pe care ei le folosesc la orice manifestaţie publică pentru a delimita spaţiul. Se caţără pe acele garduri şi reuşesc o parte dintre ei să intre.

Sunt imagini destul de importante, pentru că am aflat cum au intrat o parte dintre protestatari. Unii au intrat pur şi simplu, pe porţile larg deschise, alţii s-au căţărat pe gardurile jandarmilor, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Este o imagine dezonorantă pentru Jandarmeria Română", a afirmat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3

×
Subiecte în articol: protest AUR Carmina Pricopie Senat jandarmi
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close