Antena 3 CNN Actualitate Carnagiu pe aeroportul din Caransebeş. Un tânăr a lovit cu maşina mai multe persoane în timpul unui concurs moto (VIDEO)

Carnagiu pe aeroportul din Caransebeş. Un tânăr a lovit cu maşina mai multe persoane în timpul unui concurs moto (VIDEO)

Carnagiu pe aeroportul din Caransebeş. Un tânăr a lovit cu maşina mai multe persoane în timpul unui concurs moto (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Aug 2010   •   16:35

Mai multe persoane au fost rănite la Caransebeş în timpul Campionatului Naţional de Motociclism Viteză. Un tânăr a intrat cu o maşină pe pistă, în timpul cursei.

Două dintre cele patru persoane rănite au fost transportate la spital şi vor rămâne internate în spital câteva săptămâni, având leziuni severe, celelalte fiind rănite uşor, a declarat medicul Gheorghe Borcean, potrivit Mediafax.

Şeful Clinicii de chirurgie de la Spitalul din Caransebeş, Gheorghe Borcean, a declarat că unul din cei doi răniţi grav, care a suferit un traumatism facial, cu fracturi de oase nazale, va fi transferat într-o clinică din Timişoara, la solicitarea familiei acestuia, care locuieşte în municipiul respectiv.

Celălalt rănit grav, care a suferit un traumatism abdominal, va rămâne internat în Spitalul din Caransebeş, la Clinica de chirurgire, a mai spus medicul Borcean. Potrivit acestuia, investigaţiile nu indică faptul că ar fi suferit leziuni ale organelor interne.

Borcean a precizat că cele doă persoane rănite uşor au părăsit deja spitalul, în urma investigaţiilor stabilindu-se că nu este necesară internarea lor, în Clinica din Caransebeş rămânând un singur pacient din cei patru aduşi în urma accidentului.

Ce spune poliţia judeţeană Caraş-Severin

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, un şofer a intrat cu maşina pe pista Aeroportului din Caransebeş, unde se desfăşura Campionatul Naţional Individual de Viteză la Motociclism.

"Un tânăr a intrat cu maşina pe pista aeroportului, pe care se desfăşura un concurs de motociclism, a ajuns în zona publicului, rănind câteva persoane, după care a încercat să părăsească locul accidentului. A fost urmărit de motociclişti care se aflau la competiţie şi prins, împreună cu Poliţia, care l-a dus la audieri, la postul din Caransebeş", a spus Cărbunaru.

Maşina a lovit câteva persoane din public, după care şoferul a fugit cu autoturismul, fiind urmărit de motociclişti şi de Poliţie, iar ulterior fiind prins şi dus la audieri la Poliţia Caransebeş.

Înainte de a fi dus la audieri la Poliţia Caransebeş, tânărul care a intrat pe pistă cu maşina a fost dus la spitalul din localitate, unde i s-au recoltat probe biologice.

"I s-au recoltat probe de sânge şi probe de urină care vor fi trimise spre analiză la Deva, pentru a vedea în ce stare se afla acest tânăr în momentul accidentului", a spus Ancuţa Cărbunaru.

Prefectul din Caraş Severin spune că tânărul nu consumase alcool sau droguri, dar poliţia îl contrazice

Prefectul judeţului Caraş Severin, Octavian Tunea, a declarat că tânărul, identificat drept Ungur Cristian, ?a fost testat cu fiola?, care a indicat că nu consumase băuturi alcoolice sau droguri, informează Mediafax.

"Tânărul acesta îşi permite orice, are de toate pentru o persoană atât de tânără. Este incredibil cum a intrat pe pista de pe aeroport şi a mers pe contrasens, apoi s-a speriat că vin motocicliştii din faţă, a vrut să-i ferească, dar a intrat în public. Acum va trebui să răspundă pentru faptele sale. În ceea ce-l priveşte pe tatăl său, e adevărat că a candidat la Primăria Caransebeş în 2008, dar, după ce a obţinut un scor slab, s-a retras din politică şi este un simplu membru PDL. Nu cred că va putea influenţa într-un fel sau altul ancheta", a adăugat prefectul, care a mai spus că Ungur nu a creat probleme.

Totuşi, Tunea este contrazis de Poliţia Judeţeană Caransebeş.

"Încă se fac cercetări la Poliţia Caransebeş, iar tânărul este audiat. Se fac cercetări pentru acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,80 de miligrame la mie şi părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie. În funcţie de rezultatele cercetărilor, poliţiştii vor decide dacă se va emite ordonanţă de reţinere", a spus Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al poliţiei judeţene.

Ce spune Federaţia Română de Motociclism, organizatorul evenimentului sportiv

Bărbatul responsabil pentru accident este Ungur Cristian, fiul unui cunoscut doctor din Caransebeş, potrivit unui comunicat de presă al Federaţiei Române de Motociclism. Ungur a intrat neautorizat cu un autoturism Alfa Romeo pe aeroportul de la Caransebeş, în timpul desfăşurării unei etape de motociclism viteză.

"Observând că pe pistă a pătruns maşina marca Alfa Romeo de culoare roşie, cu numărul CS 23 CRI, directorul de concurs a oprit startul copiiilor de la clasa Juniori 2 şi a solicitat scoaterea maşinii de pe pistă. Conducând maşina înmatriculată pe numele său, Ungur Cristian a făcut un tur de pistă pe contrasens şi, deşi i s-a semnalizat să oprească, a accelerat şi a trecut printre copiii opriţi în grila de start cu peste 100 km/h. Ungur Cristian a accelerat încă 100 de metri, după care a intrat în public, accidentând trei persoane, dintre care două grav. Unul dintre accidentaţi este tânărul pilot Cazacu Cătălin de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism", se arată în comunicatul citat.

Ungur Cristian a ieşit apoi din aeroport şi a plecat spre Muntele Mic, fiind urmărit cu maşini şi motociclete de către sportivi.

Potrivit FRM, primarul din Văliug a avut o tentativă de a-l opri pe Cristian Ungur cu un microbuz Mercedes pe care l-a pus de-a lungul drumului, însă tânărul l-a tamponat.

"Ungur s-a întors spre oraş, însoţit de copilotul său, refugiindu-se în sediul Poliţiei Municipiului Caransebeş. Sportivii au fost opriţi în afara sediului de cadrele de poliţie, în timp ce Ungur Cristian ameninţa că îi omoară. Ungur Cristian şi motocicliştii implicaţi în urmărire au fost duşi la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe biologice. Ungur Cristian a refuzat proba etilotest", se mai arată în comunicatul citat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close