Antena 3 CNN Actualitate Carnea de porc continuă să se scumpească. Muşchiul de porc se vinde cu 30 de lei/kg

Carnea de porc continuă să se scumpească. Muşchiul de porc se vinde cu 30 de lei/kg

Carnea de porc s-a scumpit din nou. Muşchiul de porc se vinde acum cu aproape 30 de lei pe kg în supermarket, faţă de 28 de lei în trecut. În general, scumpirea la raft este de circa 2 lei pe kilogram. Din cauza pestei porcine africane, România este tot mai dependentă de carnea de porc din import, iar cerealele s-au scumpit în toată Europa.

Carnea de porc continuă să se scumpească. Muşchiul de porc se vinde cu 30 de lei/kg
Sursa foto: Shutterbug75/Pixabay
de Roana Rotaru    |    21 Mar 2022   •   11:21

Scumpiri uriaşe la carnea de porc. La raft, muşchiul de porc a ajuns la aproape 30 de lei kilogramul, iar în abatoare, porcul s-a scumpit cu circa 30% în ultima lună.

La raft, carnea de porc s-a scumpit cu circa 2 lei pe kilogram în ultimele luni la raft.

Dacă anul trecut românii mai găseau coltet de porc fără os la 22-23 de lei kilogramul, astăzi preţurile ajung la 25 de lei pe kg.

Muşchiul file s-a vândut mult timp la 28 de lei kilogramul, acum se vinde la aproape 30 de lei kg în supermarket.

La abator, preţul de piaţă al porcilor la intrarea în abator, în săptămâna 10, adică în perioada 7 – 13 martie 2022, a ajuns la 641 lei/100 kg în viu, adică cu 30% mai scump decât acum o lună şi cu 20% mai scump faţă de acum un an, potrivit datelor de Comisiei de Clasificare a Carcaselor.

În carcasă, carnea de porc clasa S - adică cu peste 60% carne macră, a ajuns în acceaşi perioadă la 843 lei/100 de kilograme, adică cu 32,8% mai scump faţă de acum 4 săptămâni şi cu 21% mai mult faţă de acum un an, potrivit sursei citate.

Cauza acestei scumpiri este preţul furajelor care este în creştere.  Dacă anul trecut un kg de porumb se vindea cu 80 de bani, astăzi pentru aceeaşi cantitate fermierii plătesc aproape dublu, potrivit datelor din piaţă.

 

×
Subiecte în articol: carne de porc scumpiri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close