Antena 3 CNN Actualitate Cartel Alfa face apel la toţi bugetarii să oprească lucrul

Cartel Alfa face apel la toţi bugetarii să oprească lucrul

Cartel Alfa face apel la toţi bugetarii să oprească lucrul
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Oct 2010   •   13:51

Confederaţia Cartel Alfa i-a îndemnat pe toţi bugetarii să oprească voluntar lucrul în toate sectoarele. Cartel Alfa solicită Guvernului să-şi respecte obligaţiile către angajaţi, să decidă de urgenţă plata stimulentelor salariale şi să renunţe la măsura reducerii salariilor cu 25 %, informează Mediafax.

"Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" lansează un apel la solidaritate prin întreruperea voluntară a lucrului în toate sectoarele bugetare. Este momentul să dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii noştri din finanţe, la fel ca şi pentru toţi colegii din sectorul bugetar care au decis să protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci şi pentru reducerea cu 25% a salariilor", se arată într-un comunicat de joi al confederaţiei.

Trimiteţi imagini cu protestele la adresa de e-mail site@antena3.ro sau încărcaţi-le pe www.videonews.ro

"Fiecare cetăţean trebuie să fie solidar cu această luptă, trebuie să rejectăm tendinţele de manipulare a unor persoane cumpărate de actuala putere", au spus liderii "Cartel Alfa".

?Guvernul şi-a făcut o practică din impunerea unor măsuri aberante, după care este primul care strigă că nu s-ar respecta legea, imediat ce încep să apară critici întemeiate. Guvernul îi atacă în mod direct pe salariaţii din România, iar actualul Cabinet dovedeşte că pur şi simplu nu-i pasă de legile în vigoare pe care le schimbă sau aplică după bunul plac al unor conducători vremelnici. Guvernul dovedeşte că nu-i pasă de situaţia dramatică a cetăţenilor României pe care este gata să îi sacrifice fără remuşcări!", mai susţin reprezentanţii "Cartel Alfa".

Miercuri, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a anunţat că susţine revendicările salariaţilor din Ministerul de Finanţe şi ANAF.

Mii de finanţişti protestează la această oră în Bucureşti şi în ţară, după reducerea cu peste 60% a veniturilor. Angajaţii de la Casele de Asigurări de Sănătate şi Poştă au decis să se solidarizeze cu acţiunea de protest a angajaţilor de la Finanţe. În mai multe zone ale ţări, cadre didactice şi funcţionari din primării s-au alăturat finanţiştilor care protestează.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close