Antena 3 Actualitate Cartelele de metrou s-ar putea scumpi cu 20%

Cartelele de metrou s-ar putea scumpi cu 20%

de Alex Vlădescu    |    02 Apr 2021   •   14:06
Cartelele de metrou s-ar putea scumpi cu 20%
Sursa foto: Hepta

Cartelele de metrou s-ar putea scumpi, iar prețul ar urma să ajungă până la 6 lei. Cererea a fost formulată de conducerea companiei.

Totodată, cheltuielile ar trebui să scadă cu 103 milioane de lei, doar pentru acest an. Consiliul de administraţie al Metrorex a luat această decizie, iar în luna mai ar urma să se suspende acea majorare de 18% pe care toţi angajaţii metroului au primit-o anul trecut.

Cartela de metrou se va scumpi cu 20%, astfel preţul unei călătorii va creşte. Toate angajările la Metrorex vor fi îngheţate, cu excepţia posturilor critice precum mecanicii sau controlorii din dispecerat. Acestea sunt doar câteva dintre deciziile luate pentru reducerea cheltuielilor.

Mai mult decât atât, vineri la miezul nopţii ar fi trebuit să expire termenul prin care comercianţii de la metrou ar fi trebuit să elibereze spaţiile pe care unii dintre ei le au acolo de mai bine de 30 de ani.

Metrorex anunţă că de săptămâna viitoare vor începe evacuările, în cazul în care beneficiarii nu vor elibera spaţiile în timp util.

Chioșcurile şi magazinele de la metrou, închise

Metrorex a notificat firma care administrează spațiile comerciale din stațiile de metrou că, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou. Termenul limită stabilit a fost data de 2 aprilie.

"Continuarea activității spațiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgență, precum și evacuarea rapidă și sigură a acestora.

Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spațiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice și comercializarea produselor de patiserie", a anunat Metrorex, la finalul lunii martie.
 

×
Subiecte în articol: Metrorex cartela metrou metrou

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close