Antena 3 CNN Actualitate Locuitorii unui întreg cartier rezidențial, sub amenințarea unui pericol major

Locuitorii unui întreg cartier rezidențial, sub amenințarea unui pericol major

Locuitorii unui întreg cartier rezidențial, sub amenințarea unui pericol major
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    29 Ian 2016   •   23:53

Locuitorii unui cartier al Bacăului precum și băcăuanii care își petrec timpul liber în Parcul natural Gherăiești se află, în prezent, sub amenințarea unui "pericol public major", ca urmare a unor degajări necontrolate de gaz și a unor instalații improvizate de captare a gazului metan rezultat din emanațiile unei foste sonde, închise exploatării în anii 1960.

Faptul a fost relevat, vineri, în Raportul special solicitat în regim de urgență de conducerea Prefecturii județului Bacău, document pe baza căruia Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență a decis o serie de măsuri cu aplicabilitate chiar din această săptămână.

"Este cel mai complex și profesionist Raport care analizează și propune măsuri, cu termene și responsabilități, adoptat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău. Prin punerea în aplicare a deciziilor luate, dorim eliminarea totală a unui pericol public major care există și amenință viețile oamenilor și distrugeri materiale importante, în prezent, în zona cartierului de vile Gherăiești", a declarat pentru Agerpres prefectul Dorian Pocovnicu.

Potrivit acestuia, situația este urmare atât a "neglijării, de către cei care au pus 'dop' pe vechea instalație de exploatare, urmăririi evoluției în timp a modului cum se comportă lucrarea, dacă mai sunt ori nu emanații, precum și a iresponsabilității unor persoane care au conceput și realizat instalații ilegale de preluare printr-o rețea special concepută pentru transferul în locuințe a gazului emanat (...), iresponsabilitate ce pune în pericol viețile oamenilor din zonă ori a celor care o tranzitează".

Mai multe, pe agerpres.ro.

×
Subiecte în articol: Bacău gaz
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close