Antena 3 CNN Actualitate Cartierul Militari, faţă în faţă cu gripa porcină: "La mine pe scară nu a ajuns, o fi mai încolo"

Cartierul Militari, faţă în faţă cu gripa porcină: "La mine pe scară nu a ajuns, o fi mai încolo"

Cartierul Militari, faţă în faţă cu gripa porcină: "La mine pe scară nu a ajuns, o fi mai încolo"
Sursa foto: Blocul unde locuieste femeia care a contractat gripa porcina
28 Mai 2009   •   23:29
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // România se află pe lista ţărilor cu gripă A H1N1 (gripa porcină), după ce o femeie din Bucureşti, care s-a întors din Statele Unite ale Americii pe 23 mai 2009, a fost diagnosticată cu gripa porcină. La câteva ore, alţi doi membri ai familiei acesteia, respectiv unul dintre copiii săi, care are un an şi două luni, dar şi tatăl femeii au fost puşi sub supraveghere medicală. Cei trei sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, iar cel de-al doilea copil al femeii se află şi el în spital, dar momentan nu prezintă niciun simptom.

Autorităţile au reuşit să creeze confuzie în rândul populaţiei după ce au internat iniţial femeia în spital, după care au anunţat că i-au dat drumul acasă, deşi au confirmat cazul. După numai o zi, femeia, care locuieşte în cartierul Militari din Bucureşti, a fost "mutată" iar în spital, cel puţin în declaraţiile autorităţilor.

În cartierul unde locuieşte femeia, unii dintre vecini nici nu ştiu că acest caz de gripă porcină a aterizat chiar lângă scara sau strada lor. Antena3.ro vă prezintă într-un scurt material câteva declaraţii ale acestora, legate de această situaţie nouă pentru România.

În cartierul Militari după-amiaza decurge normal: câţiva oameni ai zonei mătură trotuarele de frunze, alţii mişună pe străduţe, vântul flutură crengile copacilor. Intr-un cuvânt, lumea îşi vede de treaba ei. Maşinile zoresc, virează, acordă sau nu prioritate pe străduţele din cartier, câţiva oameni mai în vârstă îşi ţin de mână nepoţii, pe care îi aduc de la grădiniţă şi este o simplă zi din cursul săptămânii. Nimic nu e ieşit din comun, deşi pe aceeaşi stradă, din acelaşi cartier, locuieşte femeia care tocmai s-a întors din SUA şi care este victima gripei porcine, împreună cu alţi doi membri ai familiei sale. Vecinii săi însă nu ştiu nimic de acest caz şi nici nu-i afectează în vreun fel situaţia femeii, din câte au spus pentru Antena3.ro.

Pe trotuarul din faţa scării, linişte. Doar doi vecini care au ieşit pe balcoane, pentru că au văzut câţiva jurnalişti pe stradă. "Ce să faci să scapi acum de gripă ?", a spus unul dintre bărbaţi. "Cred că o să merg în parc", a răspuns relaxat celălalt. Unul se afla la etajul 3 şi comunica cu celălalt, de la etajul 4 al scării blocului unde locuieşte femeia care a contractat gripa porcină. Păreau relaxaţi, zâmbeau şi destindeau atmosfera, în direct, de pe balcoanele apartamentelor.

Bătrânelul care mătură liniştit trotuarul din apropierea scării unde locuieşte femeia, spune pentru Antena3.ro că a auzit de gripa porcină că ar fi intrat şi în ţara noastră, dar nu ştie că femeia locuieşte lângă el.

"Nu am auzit nimic. Iar la mine pe scară nu a ajuns gripa porcină, o fi mai încolo, la scara cealaltă, dar nu ştiu", spune bătrânelul calm, pentru Antena3.ro.




O doamnă, care se grăbea pe una dintre străduţele alăturate celei unde stă femeia, spune expeditiv pentru Antena3.ro că "nu am auzit că ar locui aici, doar la radio am auzit că sunt două cazuri de gripă porcină confirmate în Bucureşti".

La magazinul de scutere şi atv-uri de la capătul străzii din cartierul Militari, tânăra vănzătoare spune zâmbind pentru Antena3.ro că nu ştie nimic de acest lucru. Patronul magazinului, nici el nu cunoaşte că femeia locuieşte vizavi, dar explică pentru Antena3.ro că "dacă noi ne temem (românii ? n.r.), atunci cei din Mexic ce ar trebui să facă ?".

Primul caz din România de gripă porcină a fost identificat, miercuri, la o femeie din Bucureşti, care a revenit din Statele Unite ale Americii, pe 23 mai. Virusul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino şi urmează să fie confirmat oficial şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, după ce România va primi rezultatele analizelor de la Londra.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina România virus
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close