Antena 3 CNN Actualitate În Casa Corpului Didactic din Suceava dorm oile. Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în sediul abandonat

În Casa Corpului Didactic din Suceava dorm oile. Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în sediul abandonat

Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în noul sediu al Casei Corpului Didactic, din Suceava, apoi a abandonat proiectul înainte să-l finalizeze.

În Casa Corpului Didactic din Suceava dorm oile. Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în sediul abandonat
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    26 Iul 2021   •   09:26

O investiţie de 2,3 milioane de lei a Ministerului Educaţiei a ajuns să fie transformată în grajd. Este vorba despre viitoarea Casă a Corpului Didactic din Suceava, care zace în mijlocul pustietăţii. Şantierul este abandonat, iar de ani de zile nu a mai fost pusă o cărămidă.

Nici anul acesta şi nici anul trecut n-au fost alocaţi bani pentru noul sediu, iar autorităţile nu ştiu când sau dacă investiţia va fi finalizată

În 2017, investiţia a intrat în conservare, din lipsă de finanţare, iar în perioada 2017 – 2020, finanţatorul a alocat doar câte 100.000 de lei/an pentru a se asigura paza imobilului.

Clădirea este aşezată într-o zonă fără utilităţi, iar statul va trebui să aloce sume importante ca să rezolve această problemă. Terenurile din jurul clădirii au ajuns pe mâna familiilor foştilor şefi ai Inspectoratului. Lucrările s-au împotmolit însă, iar proprietarii au abandonat proiectele odată cu ancheta procurorilor DNA.

"Au venit într-o zi 4 proprietari pe același teren. Toata lumea are câte un hectar.", spune un cioban care își păstorește oile în zonă.

Anul trecut, un cioban din zonă a obţinut permisiunea Inspectoratului Şcolar Suceava ca să îşi depoziteze fânul în investiţia de milioane de lei. Uneori, omul îşi mai adăpostea şi oile în clădire. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close