Antena 3 CNN Actualitate Casa, închisoare de lux pentru politicieni. Vezi cine execută arestul în sufrageria sa

Casa, închisoare de lux pentru politicieni. Vezi cine execută arestul în sufrageria sa

Casa, închisoare de lux pentru politicieni. Vezi cine execută arestul în sufrageria sa
de S.T.    |    11 Mai 2015   •   15:59

Locuinţele au devenit închisori pentru foarte mulţi politicieni şi oameni de afaceri importanţi. Sunt anchetaţi în dosare de mare corupţie, însă judecătorii au fost mai îngăduitori şi i-au trimis la casele lor în arest.

Pentru majoritatea oamenilor politici arestul la domiciliu înseamnă odihnă pe banii publici în locuinţele lor de lux. Această măsură le permite să rămână în funcţie şi să-şi încaseze leafa lunară, în ciuda faptului că ei nu se mai prezintă la locul de muncă.

Ultimii trimişi acasă, în arest, sunt Elena Udrea şi primarul Gheorghe Nichita. După aproape 3 luni de stat după gratii, fostul ministru Elena Udrea a ajuns acasă, în complexul de lux de la Stejarii. Poate primi vizite de la oricine, oricând cu excepţia martorilor şi a inculpaţilor din dosarul ei. Deşi se trezeşte tot la prima oră, nu mai trebuie să răspundă la apel şi nu mai aude nici zgomotul zăvoarelor de la închisoare.

Şi Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte, beneficiază de arestul la domiciliu. Nu doar că execută arestul în sufrageria sa, ci poate să meargă şi la muncă. Fratele fostului preşedinte a primit permisiunea instanţei să meargă la serviciu de trei ori pe săptămână, câte trei ore pe zi, la firmele sale.

Cercetat că a folosit poliţia locală să îşi spioneze iubita, fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, stă şi el închis în casă. Pe lângă toate astea, avantajul cel mai mare însă este că, la final, în cazul în care vor fi condamnaţi, zilele petrecute în temniţele de lux vor fi scăzute din pedeapsă.

Lista arestaţilor la domiciliu este însă mult mai lungă. Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica, Gabriel Sandu, Viorel Hrebenciuc sau Sile Cămătaru sunt şi ei arestaţi la casele lor.

×
Subiecte în articol: arest la domiciliu arest
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close