Antena 3 CNN Actualitate Casa Naţională de Pensii Publice, verificată de Corpul de control al ministrului Muncii

Casa Naţională de Pensii Publice, verificată de Corpul de control al ministrului Muncii

Casa Naţională de Pensii Publice, verificată de Corpul de control al ministrului Muncii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Apr 2012   •   16:27

Corpul de control al ministrului Muncii se află, marţi, la Casa Naţională de Pensii Publice, pentru a verifica dacă măsurile dispuse de Curtea de Conturi au fost respectate şi pentru a stabili cauzele care au dus la plata incorectă a unor indemnizaţii.

Corpul de control al ministrului Claudia Boghicevici urmează să stabilească din ce cauză s-a ajuns în situaţia de a se plăti incorect indemnizaţiile pentru revoluţionari şi pentru soţul supravieţuitor.

În timp ce pensionarii bat la uşa premierului Ungureanu cerându-i ca Guvernul să le dea înapoi banii pe care i-a luat pe nedrept,  Casa de Pensii le-a mai pregătit o lovitură.

O adresă oficială a Casei Naţionale de Pensii a anunţat casele teritoriale că mai multe indemnizaţii acordate eroilor şi luptătorilor Revoluţiei au fost calculate în mod eronat, iar cei care s-au bucurat de pensii mai mari sunt nevoiţi să returneze banii primiţi în plus.

Peste 200.000 de persoane trebuie să restituie Casei Naţionale de Pensii aproximativ 1,82 mil. lei, acordaţi prin majorarea incorectă a indemnizaţiilor pentru soţul supravieţuitor şi pentru revoluţionari, banii urmând să fie recuperaţi treptat, în condiţiile unui termen de prescripţie de trei ani.

Purtătorul de cuvânt de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), Liviu Iolu, a confirmat marţi, pentru Antena 3, că ministrul Claudia Bogicevici a dispus verificări la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), precizând că acestea au început în urmă cu câteva zile.

Potrivit lui Liviu Iolu, Corpul de control al ministrului Muncii va face reverificarea raportului întocmit de Curtea de Conturi şi va stabili cum a fost posibilă plata incorectă a indemnizaţiilor pentru revoluţionari şi pentru soţul supravieţuitor.



×
Subiecte în articol: Corp de Control indemnizatie control
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close