Antena 3 CNN Actualitate Casa Regală anunţă lansarea unui nou manual şcolar

Casa Regală anunţă lansarea unui nou manual şcolar

Casa Regală anunţă lansarea unui nou manual şcolar
Sursa foto: Foto: familiaregala.ro
20 Sep 2017   •   14:11

Casa Regală a României a anunțat, într-un comunicat oficial, lansarea manualului pentru elevii din învățământul liceal „Istoria Monarhiei din România” scris de prof. Nicolae Diță, prof. dr. Doru Dumitrescu și prof. drd. Mihai Manea.

La lansarea care s-a desfășurat marți, 19 septembrie, la Muzeul Național de Artă, a participat inclusiv Alteța Sa Regală Principesa Maria.

Principesa Maria, alături de cei trei autori ai manualului, a acordat autografe și a stat de vorbă cu participanţii la eveniment.

Manualul „Istoria Monarhiei din România” reprezintă un instrument de lucru pentru studierea în școli a istoriei moderne și contemporane. Elevii au ocazia să cunoască și să învețe etapele fundamentale ale emancipării și modernizării României, se arată în comunicat.

„Istoria Casei Regale a României este una tumultuoasă, din pricina schimbărilor produse dupa cel de-al Doilea Război Mondial în estul Europei. La fel de incitantă este şi istoria recentă, cea de după revoluţiile din 1989 din Europa Centrală şi Răsăriteană. Este mai ales interesant modul în care familiile regale din Balcani s-au raportat la puterea instalată dupa căderea Cortinei de Fier.

Modelul clasic al monarhiei europene este cel din Marea Britanie, iar succesul Casei Regale britanice în istoria contemporană relevat de domnia Reginei Elisabeta a II-a s-a datorat neutralităţii politice, dar şi acomodării la realităţile epocii actuale.

Istoria Familiei Regale şi a monarhiei din România trebuie înţeleasă, aşadar, nu numai în context românesc, dar văzută şi din perspectiva caselor regale europene. Istoria regalităţii, ca materie de studiu, este binevenită, reprezentând un capitol important al istoriei naţionale, de afirmare a valorilor României moderne”, se mai arată în comunicatul postat pe site-ul familiaregală.ro.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close