Antena 3 Actualitate Scandal pe legea căsătoriei. Membrii comunităţii gay susţin că sunt discriminaţi

Scandal pe legea căsătoriei. Membrii comunităţii gay susţin că sunt discriminaţi

de G.S.    |    09 Ian 2016   •   10:37
Scandal pe legea căsătoriei. Membrii comunităţii gay susţin că sunt discriminaţi Foto: pixabay.com

Doar un bărbat şi o femeie pot întemeia o familie. Pentru asta miltează mai multe ONG-uri şi preoţi din toată ţara, care au început deja să strângă semnături pentru schimbarea Constituţiei. 

 
Scandalul pe legea căsătoriei a stârnit discuţii şi controverse între români. Dacă unii susţin sus şi tare ca aşa este firesc, membrii comunităţii gay se rovoltă şi spun că sunt discriminaţi. 
 
Iniţiativa de modificare a Constituţiei aparţine preoţilor, care vor să se precizeze clar că familia este formată dintre un bărbat şi femeie. Li s-au alăturat mai multe ONG-uri, care au început să strângă cât mai multe semnături pentru demersul lor.
 
Pe de altă parte, reprezentanţii comunităţii gay spun că sunt discriminaţi şi că fiecare are dreptul să aleagă cu cine se căsătoreşte. Chiar dacă preotul nu e de acord.
 
În satele româneşti, oamenii nici nu concep o căsătorie între doi oameni de acelaşi sex.
 
Preoţii sunt siguri însă că singura soluţie a problemei ar fi modificarea Constituţiei. Au început deja să numere semnăturile pentru iniţiativa lor.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close