Antena 3 CNN Actualitate Casele statului se vând la super-ofertă, dar nu pentru oricine. Vezi un material filmat cu camera ascunsă

Casele statului se vând la super-ofertă, dar nu pentru oricine. Vezi un material filmat cu camera ascunsă

Casele statului se vând la super-ofertă, dar nu pentru oricine. Vezi un material filmat cu camera ascunsă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Aug 2013   •   08:39

Casele statului se vând la super-ofertă, dar nu pentru oricine. Dacă nu ai relaţii şi nici prea mulţi bani, accesul la licitaţiile organizate de RA-APPS (Regia Autonomă - Administratţia Patrimoniului Protocolului de Stat) este practic imposibil.

Reporterii Antenei 3 au aflat ce surprize poţi avea, dacă vrei să cumperi o casă de la stat. Urmăriţi un material realizat cu camera ascunsă.

RA.APPS vinde câteva zeci de apartamente în zone bune ale Capitalei, la preţuri reduse, pentru că, după mai multe licitaţii eşuate, valoarea imobilelor a scăzut şi cu 30%, iar ofertele au devenit extrem de atractive.

Reporterii Antenei 3 au încercat să cumpere un apartament cu patru camere scos la vânzare de RA-APPS, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona Universitate. Le-a fost imposibil însă să discute faţă-n faţă cu funcţionarii Regiei care gestionează vânzarea imobilelor. Totul se desfăşoară prin telefon şi chiar şi accesul în sediu este interzis.

După depunerea actelor pentru cumpărarea apartamentului dorit, surprizele se ţin lanţ. Negocierea se face în orb, fără să vezi imobilul pe care vrei să îl cumperi. O vizionare se obţine foarte greu şi după multe insistenţe. În cazul nostru, după câteva săptămâni.

La vizionare, vin celelalte surprize: chiraşii. Dacă ai ghinion şi chiriaşii au contract până în 2017 sau 2018, chiar dacă dacă devii proprietar, nu poţi să îi dai afară din casă. În cazul apartametului ales de reporterii Antenei 3, chiriaşul susţinea că acolo este sediul unei asociaţii. În mod evident, apartamentul era folosit drept locuinţă. Durata contractului este însă o enigmă.

Jurnaliştii au încercat să găsească un răspuns la RA-APPS, dar s-au lovit de aceeaşi enigmă.

Printre imobilele scoase la vânzare cu tot cu chiriaşi se numără şi vila în care locuieşte fostul preşedinte al senatului, Mircea Geoană, dar şi casele în care sunt cazaţi Mioara Roman sau Gelu Voican Voiculescu.



×
Subiecte în articol: RA-APPS
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close