Antena 3 CNN Actualitate Casierii, înlocuiţi cu case de marcat self checkout | Experiment Antena 3 CNN

Casierii, înlocuiţi cu case de marcat self checkout | Experiment Antena 3 CNN

Taxa pe casele de marcat a stârnit un adevărat scandal. Clienţii care îşi vor scana singuri produsele ar putea primi reduceri însă, administratorii magazinelor vor plăti taxe mai mari.

de Radu Tiliță    |    08 Mar 2023   •   07:25

Conducerea unuia dintre cele mai mari hypermarket-uri a anunţat că vrea să renunţe la casele de marcat, iar clienţii să le folosească doar pe cele self-pay.

Repoterii Antena 3 CNN au mers în toate aceste puncte pentru a vă arăta cum funcţionează noile aparate.

Toate casele de marcat dintr-un mare lanţ de hypermarket-uri vor fi înlocuite cu unele moderne, de tipul self checkout. Însă, în cazul în care clienţii vor avea nevoie de ajutor, casierii le vor asigura suportul necesar.

Guvernanții se gândesc să modifice Codul Fiscal și să perceapă de la marile magazine taxe pentru casele self checkout. Pentru fiecare aparat de marcat fără angajat, managerul ar trebui să plătească taxe şi impozite echivalente unui salariu minim, adică de trei mii de lei. În schimb, clienţii ar putea beneficia de reduceri.

Studiile arată că piaţa globală a sistemelor de self checkout a ajuns la 3,90 miliarde de dolari în 2021 şi se preconizează că până în 2030 va ajunge la peste 17 miliarde de dolari.

Ministrul PNL al Digitalizării ar susţine introducerea unei taxe aplicată caselor de marcat doar dacă banii colectaţi vor merge către formarea cetăţenilor pentru meseriile viitorului. Sebastian Burduja susţine că tendinţa economiei mondiale este de înlocuire a unor meserii cu sisteme automatizate.

×
Subiecte în articol: casieri self checkout magazine Auchan Kaufland
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close