Antena 3 CNN Actualitate Cum a scăpat Castelul Corvinilor de facturile uriaşe la gaz, după ce în decembrie a plătit 4.000 de lei

Cum a scăpat Castelul Corvinilor de facturile uriaşe la gaz, după ce în decembrie a plătit 4.000 de lei

Castelul Corvinilor a scăpat de facturile la gazele naturale după ce a fost debranşat de la reţeaua de gaze, înainte de scumpirile din iarnă. Ţevile de gaz au fost tăiate, iar centralele au fost scoase din funcţiune.

Cum a scăpat Castelul Corvinilor de facturile uriaşe la gaz, după ce în decembrie a plătit 4.000 de lei
Sursa foto: Facebook/Muzeul Castelul Corvinilor
de Adelina Miron    |    18 Feb 2022   •   15:03

Încălzirea castelului va fi realizată cu panouri radiante, alimentate de energie electrică.

„Se impune desfiinţarea sistemului de încălzire actual, axat pe mai multe centrale termice murale pe gaz şi radiatoare, din mai multe motive: tubulaturile sunt pozate la vedere şi agresează vizual monumentul istoric, eficienţa termică este redusă, normele funcţionării centralelor termice pe gaz nu sunt pe deplin satisfăcute.

Se propune încălzirea edificiului exclusiv prin domeniul unor panouri radiante cu funcţionare pe energie electrică, ceea ce va conduce şi la înlocuirea integrală a reţelelor electrice”, se arată în documentaţia proiectului de restaurare a Castelului Corvinilor, potrivit Adevărul.

Ultima factură achitată pentru monumentul istoric a fost de 4.174 de lei, pentru luna decembrie a anului trecut, și a vizat anexele castelului.

 

×
Subiecte în articol: Castelul Corvinilor factura gaz
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close