Antena 3 CNN Actualitate Castelul Dracula din comuna Arefu a fost inaugurat astăzi, de Ziua Națională a României

Castelul Dracula din comuna Arefu a fost inaugurat astăzi, de Ziua Națională a României

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României evenimentele s-au ținut lanț. Tot astăzi, Castelul Dracula din comuna Arefu, Argeş, a fost deschis publicului. Locul este încărcat cu poveşti şi dovezi istorice despre Vlad Ţepeş. Nu lipsesc tradiţiile, costumele din vremea domniei acestuia şi chiar concerte de muzică medievală.

Castelul Dracula din comuna Arefu a fost inaugurat astăzi, de Ziua Națională a României
Sursa foto: Facebook/ CityBreak.Club
de Alexandra Axinia    |    01 Dec 2023   •   16:34

Castelul-muzeu dedicat lui Dracula a fost construit de o familie din Argeş cu tradiţie în turism, din fonduri proprii. Muzeul se află pe Transfăgărăşan, în satul Căpăţâneni-Ungureni din comuna Arefu, judeţul Argeş. Acesta este poziţionat la poalele Cetăţii Poenari, care a fost a doua reşedinţă a lui Vlad Ţepeş.

 "Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români", a declarat Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic. 

 Muzeul impresionează cu decorațiuni autentice, pereți din piatră și cărămidă pictați de meșteri din zonă. Sala Tronului găzduiește reproduceri în mărime naturală ale lui Vlad Țepeș și boierilor săi. Două proiecții, inclusiv una pentru copii, dezvăluie aspecte din viața domnitorului.

Citește și: Fenomen meteo spectaculos, de Ziua Națională a României | Imagini inedite surprinse în Alba Iulia

 Temporar, muzeul găzduiește expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va adăposti expoziții itinerante ale altor artiști români. Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, la 23 km de Curtea de Argeș, 56 km de Pitești și 166 km de capitală.

×
Subiecte în articol: Contele Dracula castel muzeu 1 Decembrie
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close