Antena 3 CNN Actualitate Cât alcool rămâne în sânge, până a doua zi, după câteva sticle de bere. Șoferii riscă să fie judecați pentru consum sub influența băuturilor alcoolice

Cât alcool rămâne în sânge, până a doua zi, după câteva sticle de bere. Șoferii riscă să fie judecați pentru consum sub influența băuturilor alcoolice

V-ați întrebat vreodată cât alcool rămâne în sânge după mai multe sticle de bere băute, chiar și după o noapte dormită? Un tânăr din Alba a aflat răspunsul fără să vrea.

Cât alcool rămâne în sânge, până a doua zi, după câteva sticle de bere. Șoferii riscă să fie judecați pentru consum sub influența băuturilor alcoolice
Sursa foto: Caravel-Productions / Pixabay
de Laura Dinu    |    24 Noi 2023   •   20:00

Bărbatul de 31 de ani din Aiud a fost trimis în judecată pentru conducere sub influența alcoolului, după ce a băut 17 beri într-o zi, iar a doua zi s-a urcat la volan.

În data de 19 martie 2023, bărbatul a fost tras pe dreapta, în jurul orei 08:14, pe DN1, în apropiere de Aiud. Oamenii legii au simțit imediat miros de alcool în mașină, așa că au decis să îl testeze.

Acesta le-a povestit anchetatorilor că, în data de 18 martie 2023, cu o zi înainte de a fi tras pe dreapta, a băut două beri în intervalul 08.00 – 17.00, iar apoi între 20.00 și 00.00 a băut 15 beri. În total, 17 beri.

A doua zi, când a fost tras pe dreapta, a ieșit pozitiv în urma testării cu aparatul etilotest. Mai exact, 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost ulterior transportat la spital pentru probe de sânge.

”La proba prelevată la ora 08,23 a rezultat o alcoolemie de 1,07 g%0, respectiv la proba prelevată la ora 09,23 a rezultat o alcoolemie de 0,93 g%0 ”, au notat magistrații, potrivit alba24.ro.

Bărbatul nu a contestat nici acțiunea polițiștilor și nici valoarea probelor de sânge. Acesta va fi judecat pentru conducere sub influența alcoolului.

×
Subiecte în articol: alcool
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close