Antena 3 CNN Actualitate Cât câștigă un român care lucrează ca gunoier în Germania | Salariul îi poate face invidioși pe mulți profesori din România

Cât câștigă un român care lucrează ca gunoier în Germania | Salariul îi poate face invidioși pe mulți profesori din România

Dacă în România un angajat al companiei de salubritate este plătit destul de prost, în Germania, banii pe care îi câștigă un gunoier pot stârni invidia multor profesori de la noi din țară.

Cât câștigă un român care lucrează ca gunoier în Germania | Salariul îi poate face invidioși pe mulți profesori din România
Sursa foto: Getty images / kozmoat98
de Ştefan Petrică    |    30 Mar 2023   •   20:34

Industria de eliminare a deșeurilor joacă un rol important. Doar în Germania, aproximativ 40 de milioane de tone de deșeuri menajere sunt generate în fiecare an.

Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate.

Aceștia sunt cei care se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare.

Pe parcursul uceniciei de trei ani, un angajat primește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4.900 de lei.

Citește și: Câți bani a câștigat Dani Mocanu din TikTok. Averea a fost strânsă din donațiile românilor

În plus, oricine poate lucra ca gunoier, nefiind nevoie de formare profesională. În acest caz, totuși, ar trebui să rețineți că, de obicei, intrați într-o grupă de plată mai mică.

Salariul mediu brut pentru un gunoier este de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei. Această valoare se referă la o săptămână de lucru cu 40 de ore pe săptămână.

Un gunoier, angajat în companiile de salubritate din România, are un salariu mediu net de 2.500 de lei.

Salariile din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie, deși în ultimul deceniu veniturile nete din acest sector de activitate au crescut cu 124%.

Un șofer de camion al unei companii de salubritate câștigă un salariu lunar net de 3.300 de lei plus sporul de rușine, în valoare de 15% din salariul de bază.

×
Subiecte în articol: salariu gunoieri Germania
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close