Antena 3 CNN Actualitate Cât cheltuiește Camera Deputaților pentru achiziționarea materialelor de curățenie folosite pe durata a șase luni

Cât cheltuiește Camera Deputaților pentru achiziționarea materialelor de curățenie folosite pe durata a șase luni

Cât cheltuiește Camera Deputaților pentru achiziționarea materialelor de curățenie folosite pe durata a șase luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2018   •   08:53

Secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia-Claudia Mihalcea, a aprobat cheltuirea a 74.092,44 lei fără TVA (echivalentul a 16.008,56 euro) pentru achiziționarea de ”materiale de curățenie”, după cum urmează:

Lotul 1 – clor și detartrant: 1.050 sticle clor 2 litri, 20 kg cloramină și 1.000 litri detartrant(1888,27 euro fără TVA). Cea mai mare parte din sumă (4.711,60 euro fără TVA) este alocatLotului 2 – dezodorizante WC: 1000 buc. + 3000 buc. odorizante vas WC. După cum observați, descrierea produsului ”deo WC cu picurător” este surprinzător de detaliată: ”produs lichid destinat anihilării zilnice a mirosurilor neplăcute din grupul sanitar, care să lase un parfum proaspăt cu acțiune îndelungată ambalat în flacon de 200 ml. cu picurător”. Potrivit Fișei de date (pe care o puteți consulta în facsimil), criteriul de acordare al contractului este ”prețul cel mai scăzut”.

Dacă prețul dezodorizantelor și odorizantelor WC se ridică, așa cum am văzut, la  4.711,60 euro,Camera Deputaților alocă doar 1.496,51 euro Lotului 3 – săpunuri: 2.250 buc. săpun hotelier (cităm: ”produs parfumat 100% vegetal cu acțiune de hrănire și catifelare a pielii/ culoare albă/ testat dermatologic/ greutate 20 gr/ în ambalaj individual biodegradabil”), 2.500 litri săpun lichid, și 2.500 buc. săpun rufe. Iată cum este descris săpunul lichid, în Caietul de sarcini: ”produs destinat pentru spălarea și dezinfectarea mâinilor cu acțiune bactericidă, fungicidă și antimicotică/ cu glicerină și substanțe emoliente/ produs concentrat pentru utilizare frecventă recomandat tuturor tipurilor de piele/ lichid omogen, vâscos, fără impurități minerale cu vîscozitate adaptată pentru sisteme de dozat pH neutru/ parfumat păcut și persistent/ biodegradabil, ambalate în recipiente de 5 litri”, scrie PSNews.

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor parlamentari
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close