Antena 3 CNN Actualitate Cât costă la negru o viză pentru România

Cât costă la negru o viză pentru România

Cât costă la negru o viză pentru România
25 Aug 2016   •   12:45

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a două persoane într-un dosar de trafic de influenţă referitor la obţinerea unei vize pentru deplasarea în România necesară unui cetăţean sirian. 

În dosar, au fost deferiţi justiţiei Dumitru Stamen, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, şi Monalisa-Ekaterina Rohparvar, sub control judiciar, pentru complicitate. 

DNA precizează, într-un comunicat transmis joi AGERPRES, că Dumitru Stamen, în zilele de 1 şi 2 august, i-a pretins unei persoane - martoră în cauză - suma de 25.000 de euro, majorată ulterior la 30.000 euro, în schimbul intervenţiilor pe care ar fi urmat să le facă astfel încât soţul acesteia (cetăţean sirian) să obţină, de la Ambasada şi Consulatul României din Beirut - Liban, viza pentru deplasarea în statul român.

Procurorii susţin că promisiunea lui Stamen ar fi fost făcută în baza relaţiilor despre care a afirmat că le are printr-o persoană ce se află în Liban (pe care nu a indicat-o expres). 

"Inculpatul susţinea că, din totalul sumei pretinse, 15.000 de euro vor fi pentru el, iar 15.000 euro pentru persoana din Liban care va facilita emiterea vizei. În 3 august, din suma pretinsă, inculpatul Stamen a primit, prin intermediul inculpatei Rohparvar, concubina sa, 15.000 euro, pentru sine, ocazie în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Anterior constatării infracţiunii flagrante, în aceeaşi zi, inculpata Rohparvar, la solicitarea lui Stamen, a venit la locuinţa martorei şi, pentru a evita constatarea unei infracţiuni flagrante, cu un dispozitiv special adus de ea, a verificat fiecare bancnotă din suma de 15.000 euro ce urma a fi remisă, pentru a constata dacă acestea erau marcate", menţionează DNA. 

Rezultatul verificării efectuate minuţios de Rohparvar a fost negativ, conform sursei citate, pentru că în cauză nu s-a procedat la marcarea, cu o anumită scriere ori substanţă, a bancnotelor folosite pentru constatarea infracţiunii flagrante. 

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viza trafic de influenta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close