Antena 3 CNN Actualitate Cât de BOGAT este Mircea Băsescu? Iată care este AVEREA fratelui preşedintelui

Cât de BOGAT este Mircea Băsescu? Iată care este AVEREA fratelui preşedintelui

Cât de BOGAT este Mircea Băsescu? Iată care este AVEREA fratelui preşedintelui
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   08:46

În acte, Mircea Băsescu nu este un om bogat. Fratele preşedintelui deţine o casă la periferia Constanţei şi un teren, ambele fiind puse sub sechestru asigurător acum. Astfel, vor procurorii să acopere suma de 250.000 de euro pe care fratele preşedintelui ar fi primit-o de la clanul Bercea. 

 
Mircea Băsescu este la fel de modest şi la capitolul afaceri. Dacă în anii trecuţi producea îngheţată şi procesa carne de pui, acum cele mai multe societăţi la care a fost acţionar au fost radiate sau lichidate. 
 
Fratele preşedintelui Traian Băsescu deţine la Constanţa o vilă de aproape 150 de metri pătraţi într-un cartier de la marginea oraşului. Dacă ar fi s-o vândă pentru a recupera un posibil prejudiciu, statul român ar obţine doar jumătate din bani. La valoarea imobilului se mai adaugă şi cea a unui teren agricol. 
 
În rest, Mircea Băsescu nu mai deţine alte proprietăţi pe numele său. Apartamentul pe care îl avea tot în Constanţa l-ar fi vândut în urmă cu câţiva ani unui apropiat. Aceeaşi soartă a avut-o şi livada de aproape două hectare pe care o avea la Techirghiol.  
 
În schimb, de horticultură s-au apucat copiii lui Mircea Băsescu. Dragos şi Raluca Băsescu deţin împreună o companie de consultanţă, iar tatăl lor a fost cândva şi administratorul societăţii. Prin intermediul acestei firme, familia Băsescu a cumpărat 30 de hectare de teren, mai exact o livadă de piersici, în Agigea. 
 
De altfel, Global Business and Investment este singura firmă din cele deţinute sau administrate de Mircea Băsescu care încă mai funcţioneză, fără a avea probleme fiscale majore. 
 
Fratele preşedintelui a deţinut, de-a lungul timpului, opt societăţi cu activităţi în industria alimentară sau consultanţă în afaceri. Cea mai celebră este fabrica de îngheţată, unde Mircea Băsescu avea 39% din acţiuni, iar soţia preşedintelui, Maria Băsescu, 20%. Din 2009, firma Prod Cros SRL nu a mai funcţionat. A fost reactivată în iunie 2013, însă fără angajaţi şi fără producţie. 
 
La fel de celebră este şi afacerea fratelui preşedintelui cu preparate din carne de pui, condusă din zona liberă a portului Constanţa Sud Agigea. În fabrica din port se prelucrau semipreparate, iar 90% din producţie era exportată. În 2013, firma şi-a schimbat numele, iar acum o jumătate de an a intrat în insolvenţă. 
 
Mircea Băsescu şi-a încercat norocul şi în alte afaceri, însă rând pe rând, toate au fost închise. 

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close