Antena 3 CNN Actualitate Cât de mult a crescut factura la căldură în prima lună de iarnă

Cât de mult a crescut factura la căldură în prima lună de iarnă

Cât de mult a crescut factura la căldură în prima lună de iarnă
Sursa foto: Foto: goodtoknow.media.ipcdigital.co.uk
25 Ian 2013   •   07:14

Factura la căldură a crescut considerabil în decembrie. În multe oraşe, oamenii au plătit chiar de trei ori mai mult faţă de luna noiembrie. Mulţi locatari au fost îngroziţi când au văzut cât au de plată la întreţinere.

Costurile la încălzire variază în funcţie de preţul gigacaloriei, de valoarea subvenţiei suportată de administraţia locală, dar de dimensiunile locuinţei. De exemplu  la Arad, pentru un apartament de două camere încălzirea pentru decembrie a fost de 370 de lei, dublu faţă de noiembrie.

La polul opus, în Deva, pentru acelaşi tip de locuinţă factura a fost de doar 18 lei, dar aici căldura era subvenţionată. La Miercurea Ciuc în blocurile nereabilitate termic întreţinerea a costat 434 de lei pentru decembrie, faţă de 147 de lei cât era în noiembrie.

În acelaşi oraş dar de această dată în imobilele izolate termic şi cu repartitoare costurile la două camere au crescut de la 137 de lei pentru noiembrie, la 365 de lei în decembrie. Acestea sunt însă persoane care au făcut cât de cât economie la căldură.

Dacă vi se pare mult, atunci vă spunem că recordul este deţinul de un locatar din Iaşi, care deţine un apartament cu patru camere şi a ţinut caloriferele pornite la maximum.Costul facturii pentru el a fost de 800 de lei în decembrie, aproape dublu faţă de cât a plătit în noiembrie.


×
Subiecte în articol: intretinere
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close