Antena 3 CNN Actualitate Cât de mult a scăzut evaziunea fiscală, la un an de guvernare USL? Ponta: Schimbi nişte şefi, se sperie lumea, însă caută alte uşi

Cât de mult a scăzut evaziunea fiscală, la un an de guvernare USL? Ponta: Schimbi nişte şefi, se sperie lumea, însă caută alte uşi

Cât de mult a scăzut evaziunea fiscală, la un an de guvernare USL? Ponta: Schimbi nişte şefi, se sperie lumea, însă caută alte uşi
de S.T.    |    08 Mai 2013   •   22:34

La împlinirea unui an de guvernare USL, Mihai Gâdea a stat faţă în faţă cu premierul României, Victor Ponta, cu vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Chiţoiu, dar şi cu ministrul agriculturii Daniel Constantin, pentru a afla care sunt împlinirile, dar şi eşecurile acestui an.

Unul dintre subiectele abordate de aceştia a fost reducerea evaziunii fiscale.

Întrebat de Mihai Gâdea cât a reuşit guvernarea USL să oprească evaziunea, vicepremierul Daniel Chiţoiu a precizat că reducerea evaziunii fiscale e un obiectiv major al guvernului Ponta.

Totodată, Chiţoiu a afirmat că persoanele ce sprijină evaziunile fiscale se regăsesc în toate instituţiile statului.

"Cei care fac evaziune simt că se produce o schimbare şi că nu mai au sprijin de la anumite persoane din conducerea statului", a adăugat vicepremierul.

"Trebuie să ne gândim la o reformă substanţială a ANAF(...). Am semnat un acord de împrumut de 170 de milioane de euro pentru restructurarea ANAF şi a structurilor teritoriale(...).  În urmatoarele două săptămani, voi veni în guvern cu un proiect prin care toate structurile de control operativ care au rolul de a combate evaziunea fiscală se reunesc într-o singură structură de control", a spus Daniel Chiţoiu, miercuri seară, la "Sinteza Zilei".

"Atribuţiile Gărzii Financiare, controlul accizelor, antifrauda fiscală, vor fi preluate de o nouă structură. Angajaţii vor fi testaţi atât ca integritate cât şi competenţă", a mai spus vicepremierul.

Potrivit premierul Victor Ponta, evaziunea este tot o formă de corupţie.

Întrebat de Mihai Gâdea dacă va reuşi să taie reţelele care sprijină evaziunea fiscală, Ponta a spus că a tăiat deja "capetele vizibile ale balaurului, dar va fi un efort de zi cu zi".

"Am tăiat capetele băieţilor deştepţi din energie de la Hidroelectrica şi acum vin pe alte căi. Sunt absolut convins că am capacitatea personală, politică, de echipă, de a nu mă declara vreodată învins de sistem", a spus Ponta.

Liviu Dragnea a declarat că unul dintre principalele motive pentru regionalizare e şi tăierea acestor structuri.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susţine că pentru a avea fonduri mai multe la buget, există două surse: fonduri europene şi reducerea evaziunii fiscale.

Potrivit ministrului, evaziunea fiscală la pâine este estimată la 500 de milioane de euro.

Urmăreşte înregistrarea integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".





×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close