Antena 3 CNN Actualitate Cât de pregătită este România în cazul unui cutremur? Arafat: Avem o echipă acreditată de ONU pentru intervenţii

Cât de pregătită este România în cazul unui cutremur? Arafat: Avem o echipă acreditată de ONU pentru intervenţii

Cât de pregătită este România în cazul unui cutremur? Arafat: Avem o echipă acreditată de ONU pentru intervenţii
26 Apr 2015   •   11:48

În România există un plan de intervenţie în caz de cutremur a declarat, secretarul de stat Raed Arafat. O echipă de la Inspectoratul Naţional de Urgenţă a fost acreditată de ONU pentru intervenţii în cazului unui cutremur major. Odată cu acest sprijin internaţional, echipele de salvatori pot interveni în ajutorul altor state afectate de dezastre, a mai spus Raed Arafat.

Echipa cartificată internaţional va antrena în următorii 5 ani, alte 20 de echipe de salvare şi căutare în caz de cutremur. 

"Recent, o echipă de la inpectoratul de urgenţă a primit aurorizatie INSARAG , o autorizaţie dată de Naţiunile Unite , echipa de căutare-salvare în caz de cuttremur, ceea ce înseamnă că o echipă poate interveni în alte ţări, această echipa a primit deja sarcina de a instrui alete echipe. În următorii 4-5 ani, vrem să intruim 20 de echipe. (...) Exemplu, un studiu care este pe riscurile majore ;i riscul seismic, o evaluare care se face pe fonduri europene şi care urmează să obţină rezolvarea ei pe mai multe riscuri. Rezolvarea în 2016, din fondurile structurale alocate de exemplu 2014-2020, sunt prevăzute dotări speciale pentru căutare-salvare în caz de cutremur, ca echipa situaţiei de urgenţă să intrevină în astfel de cazuri", a explicat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: cutremur România Raed Arafat pregatiri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close