Antena 3 CNN Actualitate Cât investesc companiile din România în securitatea cibernetică

Cât investesc companiile din România în securitatea cibernetică

Cât investesc companiile din România în securitatea cibernetică
Sursa foto: FOTO: Pixabay
03 Oct 2017   •   20:01

Soluțiile de securitate IT atrag tot mai mult atenția companiilor, majoritatea dintre acestea fiind dispuse să investească în viitorul apropiat între 5% și 10% din cifra de afaceri în pe acest segment, arată datele unui sondaj de specialitate.

Schimbarea comportamentului decidenților din companii a venit pe fondul creșterii infracțiunilor cibernetice, dar și a conștientizării riscurilor la care se expun dacă nu iau măsurile potrivite pentru a se proteja de atacurile informatice, susțin specialiștii de la NetSafe, realizatorii cercetării.

Conform sondajului, 75% dintre integratorii IT sunt de părere ca investițiile companiilor în domeniul securității IT vor merge către soluțiile de creștere a vizibilității asupra rețelei, prin care se analizează traficul, dispozitivele utilizate, aplicațiile rulate și protocoalele de securitate, dar și de control al accesului în rețea.

O altă zonă care va atrage investițiile companiilor în perioada următoare este reprezentată de soluțiile pentru actualizarea infrastructurii wireless, 50% dintre integratori afirmând că firmele din România își vor direcționa bugetele și spre acest segment.

De asemenea, un sfert dintre integratorii IT (25%) au declarat că vor direcționa o parte dintre investiții spre educarea angajaților în privința amenințărilor informatice.

Sondajul a fost realizat în cadrul evenimentul NetSafe Security Day și se bazează pe răspunsurile integratorilor IT, furnizori de soluții de securitate IT pentru peste 150 de companii.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: companii România securitate cibernetica
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close