Cât plăteau studenţii pentru o diplomă de licenţă la Universitatea Bioterra

de A.M.P    |    27 Sep 2012   •   20:47
Cât plăteau studenţii pentru o diplomă de licenţă la Universitatea Bioterra Foto: diplomafraud.com

Surse judiciare au anunţat ce sume le cereau angajaţii de la Universitatea Bioterra cercetaţi de procurori studenţilor pentru o mărire de notă şi pentru o diplomă de licenţă, scrie Mediafax.

Profesorii ar fi cerut de la studenţi între câteva sute şi 1.000 de euro pentru o mărire de notă şi între 1.000 şi 3.000 de euro pentru o diplomă de licenţă.

Potrivit surselor citate, unii studenţi erau ajutaţi să primească subiectele pentru examenul de licenţă, iar cei care le transmiteau aceste date cereau în schimb până la 500 de euro.

Au existat şi cazuri în care unii studenţi au primit note deşi nu au participat la examene.

Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra Bucureşti, a fost reţinut de procurori, joi, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, fals intelectual şi material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi instigare la fals intelectual şi material.

Dulugeac este şef de lucrări şi prodecan la Facultatea de Control şi Expertiză a Produselor Alimentare din Universitatea Bioterra. El a fost pus sub acuzare alături de Laura Harcan, şef de lucrări la Facultatea de Drept, în legătură cu divulgarea de subiecte de licenţă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie- iulie, Adrian Dulugeac ar fi furnizat informaţii care nu sunt destinate publicităţii mai multor persoane ce au susţinut examenul de licenţă la Universitatea Bioterra Bucureşti.

Preşedintele Universităţii Bioterra, Ion Nicolae, a fost audiat ca martor la sediul Poliţiei Române, el spunând că a dat declaraţii despre un coleg, însă acuzaţiile aduse acestuia nu sunt reale.

În acest caz, poliţiştii şi procurorii au efectuat, joi, 19 percheziţii în Bucureşti, dintre care una domiciliară şi 18 la Universitatea Bioterra, precum şi alte trei în Olt, Drăgăşani şi Ilfov. Peste 40 de persoane urmau să fie audiate la sediul Poliţiei Române.

Corpul de control al Ministerului Educaţiei face, începând de joi, o anchetă la Universitatea Bioterra privind modalitatea de notare şi de eliberare a diplomelor pentru absolvenţi, iar dacă se găsesc nereguli, acesta vor fi oprite, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

x close