Antena 3 CNN Actualitate Cât plătesc în realitate chiriaşii RA-APPS. Care este motivul pentru care nu sunt scoşi din locuinţe

Cât plătesc în realitate chiriaşii RA-APPS. Care este motivul pentru care nu sunt scoşi din locuinţe

Cât plătesc în realitate chiriaşii RA-APPS. Care este motivul pentru care nu sunt scoşi din locuinţe
20 Ian 2013   •   17:37

Guvernul a dat publicităţii săptămâna trecută lista chiriaşilor RA-APPS, scrie gândul.info.

Statul plăteşte pentru aceşti chiriaşi până la 19,600 de lei anual, pentru chirie şi utilităţi. Chiar şi după ce îşi ies din funcţii, miniştri, secretari de stat, simpli consilieri sau referenţi în cabinetele guvernamentale, aceştia rămân în locuinţele care le-au servit cu titlul de "serviciu" pe chirii mari pe hârtie, dar negociate cu Regia.

Astfel, din 192 de demnitari şi consilieri, doar 3 plătesc din buzunar o diferenţă de chirie infimă. Restul au chirii stabilite sub 1,550 de lei pe lună, sumă suportată din bugetul de stat.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, plăteşte pentru 5 camere de 180 de mp suma de 247 de lei, restul de 1,550 de lei pe lună fiind plătiţi de stat.

Dan Constantin Vasiliu, secretarul general adjunct al Senatului, plăteşte pentru o suprafaţă de 305 metri pătraţi suma de 343 de lei lunar.

Andrei Marga are cea mai mare diferenţă de plată şi anume 544 de lei pentru o suprafaţă de 319,80 mp.

Casa fostei soţii a demnitarului Petre Roman, care are o suprafaţă de 366,53 mp, are o chirie pe hârtie de 6,205 euro. În realitate însă, doamna Mioara Roman nu a plătit un leu în ultimii ani, datoriile sale ajungând la 350,000 de euro. Singura sancţiune primită de aceasta este reţinerea a 600 de lei din pensia de 1,800 de lei.

De asemenea, Gelu Voican Voiculescu ar trebui să plătească 3488,64 de lei pe lună pentru o casă cu 7 camere şi două de serviciu. În realitate însă, acesta plăteşte 700 de lei pe lună, refuzând să plătească restul.

Cu privire la faptul că foştii demnitari refuză să părăsească locuinţele, Daniela Andreescu, fostul secretar general al Guvernului, a declarat că "celor de la RA-APPS le e teamă că atunci când cei care stau în case vor veni la putere, ei vor avea de pătimit”.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea andrei marga Mioara Roman
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close