Antena 3 CNN Actualitate Cât plăteşti dacă te operezi la privat cu trimitere de la medicul de familie

Cât plăteşti dacă te operezi la privat cu trimitere de la medicul de familie

Românii care vor să se interneze într-un spital privat cu trimitere de la medicul de familie, ar putea plăti în viitorul apropiat, o parte din costuri. Casa de Sănătate va deconta doar echivalentul costurilor similare dintr-un spital de stat. Este un proiect care a fost discutat săptămâna aceasta în şedinţa de Guvern.

Cât plăteşti dacă te operezi la privat cu trimitere de la medicul de familie
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Iun 2021   •   17:21

Internările și operațiile la clinicile private făcute cu trimitere de la medicul de familie vor fi decontate de Casa de Sănătate cu echivalentul costurilor similare dintr-un spital din sistemul public.

Analizele și investigațiile medicale nu intră în această categorie.

"Ce face proiectul de ordonanţă? Introduce posibilitatea unui acces mai facil și în fond consarcră și respectă principiul liberei alegeri a pacientului, va genera un acces mai facil la noi tipuri de operații și la noi tipuri de servicii medicale care nu pot fi făcute în sistemul public", a Ovidu Tene, jurist Palmed.

Iar in final, rezultatul va fi un cost mai mic pentru pacient.

"Nu se scumpesc. În esenţă pentru pacienţi va fi vorba de un acces mult mai facil şi de acoperire a unei părţi a costurilor din banii pe care respectivii pacienţi i-au plătit în sistemul de asigurări de sănătate. Per total e vorba de creşterea gradului de accesibilitate, de un acces mai facil şi în final, de un cost efectiv mai mic pentru pacient", adagă juristul.

Potrivit proiectului, pacienții ar trebui să plătească de la 1 iulie doar pentru spitalizarea continuă, urmând ca de anul viitor să fie stabilit mecanismul și pentru ambulatoriu clinic de specialitate.

×

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close