Antena 3 CNN Actualitate Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19? Prețul, accesibil publicului larg

Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19? Prețul, accesibil publicului larg

Chiar dacă studiile clinice pentru vaccinurile împotriva Covid-19 sunt departe de a fi finalizate și încă nu se cunoaște termenul la care vaccinul va fi disponibil pe piață, companiile farmaceutice din SUA au stabilit deja prețul dozelor. Conform declarațiilor, costul vaccinului anti Covid-19 va fi accesibil publicului larg.

Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19? Prețul, accesibil publicului larg
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    07 Aug 2020   •   06:45

Mai multe laboratoare din lume se întrec pentru a avansa lansarea vaccinului care ar putea stopa pandemia de coronavirus care a afectat întreg globul. Cu toate acestea, americanii par să fie cel mai aproape de a pune pe piață miraculosul vaccin, mai ales că guvernul din SUA a dublat sumele necesare cercetărilor și testelor clinice.

Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19? Prețul, accesibil publicului larg

Compania farmaceutică Moderna a anunțat miercuri, 5 august, prețul unei doze din viitorul vaccin anti Covid-19. Potrivit producătorului, costul va fi între 32 și 37 de dolari, deși prețul ar putea fi chiar mai redus pentru volume mai mari. 

Până acum, cel mai rapid vaccin, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări. Oamenii de la Moderna sunt optimiști și asigură că vaccinul lor anti Covid-19 va apărea în câteva luni.

„Colaborăm cu mai multe Guverne ale lumii, pentru a ne asigura că preţul vaccinului va fi unul accesibil publicului larg“, a spus CEO-ul companiei Moderna, Stéphane Bancel.

Compania americană Pfizer care dezvoltă un vaccin împreună cu societatea germană BioNTech a anunțat un cost și mai mic per doză și anume 19,5 dolari.

Convertit în lei, prețul unui vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi între 80 - 150 de lei.

×
Subiecte în articol: vaccin pret
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close