Antena 3 CNN Actualitate Cât va mai ţine vremea capricioasă? Vezi de când începe să se încălzească în prognoza pe patru zile

Cât va mai ţine vremea capricioasă? Vezi de când începe să se încălzească în prognoza pe patru zile

Cât va mai ţine vremea capricioasă? Vezi de când începe să se încălzească în prognoza pe patru zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    16 Mai 2012   •   05:41

A plouat cu tunete şi fulgere în ultimele ore în aproape toată ţara. În mai multe localităţi din Gorj, Baia Mare, Argeş, şi Iaşi străzile au fost inundate iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de furtună. Puţin a lipsit să apară şi victime omeneşti. Mai multe autoturisme au fost însă avariate de crengile rupte de vînt sau de bucăţile de acoperiş smulse de pe blocuri.

Vezi cum va fi vremea la tine în oraş, pe www.meteoplus.ro
 

În Iaşi, furtuna a rupt un copac şi l-a aruncat peste un autoturism în care, din fericire, nu se afla nimeni. Pompierii au lucrat mai bine de o oră să elibereze drumul.

Ploaia puternică i-a făcut pe oameni să se adăpostească pe unde au apucat.

În apropiere de Baia Mare ploaia a doborât la pământ un copac iar traficul rutier a fost blocat minute bune.

La Târgovişte, două maşini au fost avariate după ce mai multe table din acoperişul unui bloc au fost smulse de vânt şi aruncate peste autoturismele parcate.

Un echipaj de pompieri a sosit imediat la faţa locului pentru a îndepărta tablele de pe stradă, dar şi câteva de pe acoperiş care riscau să se prăbuşească oricând.

După o ploaie torenţială, locuitorii din comuna gorjeană Baia de Fier s-au trezit cu gospodăriile inundate.

Cum va fi vremea în următoarele patru zile



MIERCURI (16 mai)
Vremea va fi rãcoroasã şi se va menţine în general instabilã. În cursul zilei cerul va fi mai mult noros şi va ploua în averse în toate regiunile, iar local se vor semnala descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã. Noaptea, vor mai fi înnorãri şi ploi în jumãtatea nordicã a teritoriului şi izolat în rest. Cantitãţile de apã vor depãşi pe arii restrânse 25 l/mp, în special la deal şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud şi est, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade.Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

JOI (17 mai)

Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã perioadã în regiunile intracarpatice. Cerul va fi temporar noros. Va ploua, ziua, în nord, centru şi pe arii restrânse în rest, iar în a doua parte a intervalului, mai ales în regiunile sudice, unde local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Se mai pot semnala descãrcãri electrice şi vor fi condiţii de grindinã. În nordul Carpaţilor Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, uşor mai ridicate în sud-est, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ, ziua, iar noaptea va creşte.

VINERI (18 mai)
Vremea se va menţine rãcoroasã. Cerul va prezenta înnorãri temporare şi va ploua local în sudul, centrul şi estul ţãrii şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai ridicate pe litoral.

SÂMBĂTĂ (19 mai)
Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte şi în sud-est, unde dupã-amiaza şi seara se vor semnala averse slabe şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 16 grade, mai scãzute în depresiuni dar şi uşor mai ridicate pe litoral.






×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close