Antena 3 CNN Actualitate Cât vom mai avea valuri de căldură. Anunțul făcut de meteorologi

Cât vom mai avea valuri de căldură. Anunțul făcut de meteorologi

Cât vom mai avea valuri de căldură. Anunțul făcut de meteorologi
07 Aug 2017   •   09:50

După temperaturile sufocante, vreme se schimbă. Chiar dacă săptămâna începe cu disconfort termic ridicat, în peisaj apar furtunile violente. Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) avertizează însă că mai vin multe valuri de căldură.

"Disconfortul termic se va menţine ridicat şi la începutul săptămânii viitoare, pentru că va creşte gradul de umezeală odată cu probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de intensificări ale vântului, descărcări electrice, începând de luni seară", a explicat meteorologul Gabriela Băncilă, pentru Adevărul.

Valuri de căldură vor exista până spre a doua decadă a lunii septembrie, chiar dacă disconfortul termic nu va mai fi la fel de accentuat ca acum, a declarat Mihai Huştiu, meteorolog de serviciu în cadrul ANM, potrivit  Agerpres. Întrebat dacă vor mai exista episoade cu temperaturi excesive în luna august, similare cu cele existente în momentul de faţă, meteorologul ANM a precizat că vor mai fi valuri de căldură până spre a doua decadă a lunii septembrie.

 

×
Subiecte în articol: meteo căldură canicula
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close