Antena 3 CNN Actualitate Cătălin Cherecheș avea la el mii de euro, dar şi o carte de identitate din Italia atunci când a fost prins la Augsburg

Cătălin Cherecheș avea la el mii de euro, dar şi o carte de identitate din Italia atunci când a fost prins la Augsburg

Cătălin Cherecheş avea asupra lui peste 3.200 de euro, forinţi şi lei atunci când a fost capturat. De asemenea, avea asupra sa o carte de identitate din Italia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   13:14

"Limuzina condusă de mătușa lui Cherecheș, cu care primarul din Baia Mare a ajuns la Augsburg, era înmatriculată în Germania. Rudele lui Cherecheș din această țară sunt stabilite de mult timp în Germania, au cetățenie germană şi dețin o clinică medicală situată la câteva zeci de kilometri de locul în care a fost capturat primarul fugar, marți seara.

Mătușa lui Cherecheș a oprit mașina în zona gării din Augsburg, unde cei doi au încercat să caute un taxi pentru fugar.

A fost momentul în care polițiștii germani au intervenit pentru a-l reține pe primar.

În timpul intervenției, acesta a fost rănit ușor în zona bărbiei şi feței, fiind ulterior imobilizat. La percheziție, polițiștii au găsit asupra acestuia aproape 3.500 de euro, bani românești şi forinți (foto galerie). De asemenea, au găsit asupra lui cartea sa de identitate emisă de statul român, cea pe care nu a prezentat-o polițistului la punctul de trecere a frontierei Petea - unde s-a stabilit că s-a folosit de cartea de identitate a vărului său, cu nouă ani mai tânăr.

Citește și: Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cherecheș mai avea la el o legitimație emisă de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Ministerul de Interne, filiala Maramureș, precum și vechea sa legitimație de pe vremea când era deputat.

Cel mai spectaculos este însă faptul că primarul fugar avea asupra sa o carte de identitate emisă anul trecut de autoritățile din Italia.

Acum, s-a confirmat faptul - bănuit de mai mult timp - că primarul din Baia Mare avea rezidentă în această țară", a relatat Carmina Pricopie, senior editor Antena 3 CNN.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române: "Cherecheș a încercat să scape de polițiștii germani"

"Din datele transmise de partenerii germani, acesta (Cherecheș), acesta a încercat să scape de polițiștii germani, aseară, motiv pentru care aceștia au intervenit prompt, l-au imobilizat şi l-au condus de îndată la sediul poliției, unde a fost reținut şi, ulterior, băgat în arest.

Astăzi, urmează ca instanța germană să confirme mandatul internațional de arestare şi, bineînțeles, s-a pus în mișcare procedura specifică pentru predarea către România, pentru executarea pedepsei de cinci ani de închisoare, rămasă definitivă", a declarat Georgian Drăgan purtătorul de cuvânt al Poliției Române, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close