Antena 3 CNN Actualitate Mesajul medicului-erou Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Mesajul medicului-erou Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății

Medicul anestezist Cătălin Denciu, doctorul care a intrat în flăcări, în noiembrie anul trecut, pentru a salva pacienți din incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, a fost premiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Mesajul medicului-erou Cătălin Denciu, după ce a fost premiat de Organizația Mondială a Sănătății
de Laura Dinu    |    25 Mai 2021   •   15:02

A fost răsplătit pentru curajul, sacrificiul şi exemplul său profesional şi uman. Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timp ce încerca să salveze pacienţii cu COVID internaţi la ATI în Spitalul din Piatra-Neamţ. 

"Doctorul Cătălin Denciu este un medic român de la Terapie Intensivă. Era de serviciu în noiembrie anul trecut și avea grijă de pacienți COVID-19, când în spital a izbucnit un incendiu. 10 pacienți au murit în flăcări și, în încercarea de a-i salva pe alții, doctorul Denciu a suferit arsuri de gradul 3 pe 40% din suprafața corpului. Astăzi îi acordăm un premiu pentru serviciul adus, pentru sacrificiul său și exemplul oferit."

După ce şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţii din salonul cuprins de flăcări, doctorul-erou Cătălin Denciu a dus o luptă cruntă timp de aproape 6 luni. A fost supus mai multor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare într-un spital din Belgia. Le mulțumește colegilor belgieni pentru tot ce au făcut pentru el si primește premiul din partea Organizației mondiale a Sănătății in numele întregului corp medical din România.

„Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici, în fața dumneavoastră. Sunt onorat să accept această distincție în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflat în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților COVID care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre care stau alături de noi la bine și la greu. Consider că mi-am făcut datoria fața de pacienții și de colegii mei”, a transmis medicul Cătălin Denciu.

×
Subiecte în articol: Cătălin Denciu
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close