Antena 3 CNN Actualitate El este Cătălin, luptătorul din legiunea străină care s-a întors în România pentru a-și ajuta țara

El este Cătălin, luptătorul din legiunea străină care s-a întors în România pentru a-și ajuta țara

Un luptător din legiunea străină care a participat la nenumărate misiuni în Franţa şi Africa s-a întors în ţară.

El este Cătălin, luptătorul din legiunea străină care s-a întors în România pentru a-și ajuta țara
Sursa foto: Facebook / MAI
de Laura Dinu    |    21 Dec 2022   •   10:57

În urmă cu 5 ani, Cătălin a plecat de acasă, din Iaşi, şi s-a înrolat în Regimentul Străin de Infanterie al Legiunii Străine.  

Dorul de ţară l-a adus însă înapoi. Şi-a dorit să fie aproape de casă, de cei dragi şi să fie poliţist pentru a-i ajuta pe cei din oraşul său natal şi a reuşit.  

În urmă cu două luni, a promovat examenul la Şcoala de Poliţie cu una dintre cele mai bune note, iar acum lucrează la Poliția municipiului Iași.  

Ministerul Afacerilor Interne a realizat o postare pe pagina ofcială de Facebook pentru a-i mulţumi şi pentru a-i face cunoscută povestea. 

”Omul acesta chiar merită cunoscut! 

El este Cătălin și la vârsta de 25 de ani a plecat în Franța, pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat Legiunea Străină.  

A optat pentru al II-lea Regiment Străin de Infanterie, alături de care a participat la numeroase misiuni desfășurate pe teritoriul Franței și la două misiuni în Africa.  

El este Cătălin, iar dragostea pentru România l-a determinat să se întoarcă acasă, 5 ani mai târziu. Și-a dorit să fie polițist, aproape de casă … și a reușit. 

Are 34 de ani, iar în urmă cu două luni a promovat printre primii Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr" Câmpina, iar acum lucrează la Poliția municipiului Iași. 

Nu regretă nicio clipă decizia luată. După toți anii petrecuți departe de cei dragi, în teatrele de operații, singura lui dorință a fost aceea de a-și ajuta concetățenii. 

A vrut să fie alături de oameni și munca lui să contribuie la binele comun, iar noi nu putem decât să-l felicităm și îi mulțumim pentru decizia luată! 

România are nevoie de oameni ca tine! 

Jos pălăria în fața ta!”, se arată pe pagina Ministerului Afacerilor Interne.  

Dați un share! Omul acesta chiar merită cunoscut! El este Cătălin și la vârsta de 25 de ani a plecat în Franța, pentru...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 20 decembrie 2022

×
Subiecte în articol: Legiunea Străină
Parteneri
Mama elevului abuzat la școala din București rupe tăcerea
x close